Który samochód powinienem wybrać ? Astra , A4, Focus, Mondeo

04 Paź 2011, 14:05

Witam ,
Jest to moj pierwszy post na forum tak wiec proszę o wyrozumiałość co do mojej osoby ...

Mam ogromna prośbe ..

Zamierzam kupic sachochod do okolo 18 - 20 tys. zl i chcialbym prosić o pomoc w wyborze.
Zastanawiam się nad Oplem Astrą G, Audi A4 B6, Ford Mondeo , Ford Focus. Jednym słowem wypisalem samochody ktore wydaje mi się mieszczą sie w moich granicach cenowych.

Zalezy mi aby samochód byl kombi, silnik Diesel i najważniejsze - Z dala od KOROZJI !

Wiadomo ze wsrod tych ktore wymianilem rozpietość wiekowa moze byc spora, z tad wlasniew proszę o pomoc kto jaki samochód radzi i milo by bylo o dokladne informacje, jaki silnik, jakie sa ewentualne czeste usterki i slabe strony w/w samochów.

Z góry dziekuje za pomoc,
Pozdrawiam
chhudy
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra C 2.0 DTI

04 Paź 2011, 19:00

Mondeo jak najbardziej,tylko:
-przy tdci trzeba uważać na wtryski(dobre paliwo)
-model po liftingu gdyż po liftingu poprawiono zabezpieczenie antykorozyjne
Tak to autko bardzo wygodne, ogromny bagażnik, zawieszenie też nie najgorsze, prowadzenie w jak najlepszym pożądku,nie wychyla się w zakrętach.Polecam.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Paź 2011, 19:01

No i często wymieniać filter paliwa. :)
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Paź 2011, 22:28

Za te pieniądze, to niestety, ale tylko bardzo dobre A4 B5 w dieslu możesz szukać. B6 o ile znajdziesz, to będzie totalna padaka.
ToJa
Nowicjusz

05 Paź 2011, 09:06

Wielkie dzieki za dotychczasowe odpowiedzi.
Z informacji jakie do tej pory zebralem to chyba skupie się własnie na A4 - b5, b6.
W związku z tym mam tym razem prośbe o szczegółowe porady co do tych modeli ...
Jaki silnik najlepszy, ktory rocznik no i jak to jest z tym zawieszeniem wielowachaczowym (chodzi mi o wytrzymałość) ?
Jezeli chodzi o korozje to mysle ze moge być spokojny - prawda ? :D
chhudy
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra C 2.0 DTI