PIERWSZE AUTKO

25 Sty 2013, 16:44

Laguna I awaryjna :shock: pierwsze słysze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sty 2013, 21:41

Ja właśnie się zastanawiam i plany mam wobec albo własnie Laguny i Vectry B i może będe musiał dołożyć do tych 5 planowanych tysięcy to dołożę tylko chciałbym Waszych rad, może ktoś jeździ / jeździł tymi autami ? Jakie są wasze opinie ??? Pomóżcie...
kostek1995
Nowicjusz

Auto: Brak

25 Sty 2013, 22:33

Ja bym wybrał Lagune ponieważ blacha nie gnije jak w Vectrze i silniki zazwyczaj nie biorą oleju.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2013, 19:09

Laguna też gnije.
Zamiast niej wolałbym Peugeota 406, on nie gnije i według mnie jest autem lepszej jakości, zamiast Vectry jak ma być Niemiec to np. Audi 100 o dziwo mniej doceniane niż 80.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

26 Sty 2013, 21:04

Laguna gnije ? Może i rdzewieje, ale nie gnije bez przesady .. I awaryjna nie jest, awaryjna jest druga generacja ze względu na elektronikę, w jedynce jej po prostu nie ma.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

27 Sty 2013, 09:32

A może jak już myślisz nad Laguną to lepiej Volvo? Kanciak, ale daję Ci gwarancję, że jak nawet rozklekoczesz ten samochód to sprzedasz go jeszcze za 2000zł. Takie 440/460 w 1.9TD albo benzynie z gazem. Przebiegi duże, ale samochody stworzone do robienia 500 tyś. km i wyżej. Można by jeszcze nad 850 myśleć, ale to tylko z LPG bo to jest smoczek.
Za Fiatami też jestem, bo to dobre i poczciwe samochody. Jak się zepsuje to naprawisz za grosze, a może się w ogóle nie zepsuje :) To samo z Volvem, zależy od szczęścia. A zamiast Vectry ja polecam Opla Omege 2.0 najlepie 8V, słabsza, ale wytrzymalsza. Kochana Omega, była w mojej rodzinie 8 lat, to nas podkusiło zmieniać na Scenica. I się zaczęły jazdy, jak Omega robiła przebiegi bez zająknięcia i nigdy się nie zepsuła (a mieliśmy ją od przebiegu 70tyś. km) to z Sceniciem była masakra. Ale to 1.9dCi był i z kręconym mocno licznikiem. Teraz tylko żal Omegi, bo zamiana była za grosze. :( Dodam, że Omega była całe życie garażowana i NIGDY nigdzie nie rdzewiała. To takie moje faworyty razem z grupą Fiata :)

Ale mógłbyś jeszcze pomyśleć o Citroenie Saxo, Peugeot 406 (silnik HDI faktycznie dobrze jezdzi i długo).
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowy Yaris hatchback
    Wraz z premierą Yarisa czwartej generacji rozpoczyna się nowa epoka dla tego modelu. Nowy hatchback to na tle poprzednich generacji prawdziwa rewolucja. Jednocześnie jednak świetnie się wpisuje w historię miejskiej Toyoty. ...

27 Sty 2013, 13:15

A co sądzicie o :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kostek1995
Nowicjusz

Auto: Brak

27 Sty 2013, 15:30

Czy ona przypadkiem nie ma rudej na tylnych nadkolach?
Barol
Awatar użytkownika

27 Sty 2013, 16:34

Owszem ma. Ktoś chyba jej tyłek w kleszcze złapał :D

Nie myślałeś o takim autku może jeszcze?:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sąsiad miał też taką w sedanie i tłuk kilometrów ile się dało.
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Rok produkcji: 1995