REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dzida napisał(a):Nawet jakby palił 15l to też nie, bo nie zdzierżyłbym LPG u siebie
Inferno564 napisał(a):Moje typy:- mazda 6 I- peugeot 407- audi a6 C5 Zalezy mi na dobrym silniku i mozliewie dobrej wytrzymałosci blach na korozje.
łysy30 napisał(a):Witaj w klubie. Sam nie wiem z czego to wynika, ale mnie również odstręcza ten typ zasilania. Oczywiście w pełni rozumiem osoby, które chcą jeździć taniej, bo robią dużo kilometrów, ale w swoim samochodzie nie strawiłbym LPG, a tym bardziej nie kupiłbym auta już z założonym LPG - wychodzę z założenia, że jeśli kogoś nie było stać na tankowanie benzyny to najpewniej oszczędzał również na serwisie (chińskie zamienniki, przekładanie terminów wymiany oleju albo całkowite ich olewanie). Widzę to po swoich znajomych, którzy jeżdżą na LPG - praktycznie nikt z nich nie dba o samochód, po paru minutach przejażdżki z nimi zawsze jestem w stanie wymienić kilka rzeczy, które należałoby zrobić w ich samochodach praktycznie od razu. Oczywiście zdarzają się chlubne wyjątki, aczkolwiek osobiście wolę korzystać z paliwa, do którego auto zostało stworzone.
szybki napisał(a):Panowie zapominacie o aspekcie psychologicznym który zawsze biorę pod uwagę czyli mojego jarisa tankuje do pełna za 65zł. lpg a tak tankowałbym za 170zł. pb. więc jakoś tak raźniej człowiekowi...
łysy30 napisał(a):Ja tego absolutnie nie krytykuję, piszę wyłącznie o własnym nastawieniu do LPG. Dodam, że nie korzystam również z myjni automatycznych i nie tankuję Pb na stacjach "no name". Po prostu szkoda mi własnego auta.
To w jaki sposób ktoś zamierza korzystać ze swojego auta jest jego prywatną sprawą - nic mi do tego.
szybki napisał(a):To znaczy że Ty czujesz do swojej hanki to co ja czuje do swojej zabawki
Inferno564 napisał(a):Vectra, audi a6 znajdzie sie w budzecie ale czy ogolnie dobre auta pod LPG i silnikowo?