Sedan do 65k

16 Lut 2017, 00:53

Witam, szukam jakiegoś ciekawego sedana do 65k, z wymagań to żwawa benzynka z automatem (~250KM), dobre wysposażenie i ładny wygląd. Auto będzie używane do bardzo krókich tras (10km dziennie) więc diesel odpada, obecnie mam właśnie diesla i od paru tygodni się nawet nie zdążył jeszcze nagrzać..
Z aut które mi się podobają z wyglądu to powiedzmy Passat CC (tylko czytałem, że silniki benzynowe to kupa), Audi A4, Mazda 6 (tylko jakoś wnętrze do mnie nie przemawia i brak turbo - :( ), tak średniawo można by tu jeszcze wrzucić Mondeo i Accorda, ale oba w środku mają bardzo biednie. Z roczników najstarszy jaki bym chciał to 2012? 13? Im nowszy tym lepszy. Jeśli są jeszcze jakieś ciekawe pozycje to chętnie się przyjrzę, byłbym również wdzięczny za jakieś info jak wyglądają silniki w tych autach pod względem awaryjności i czy od któregoś się trzeba trzymać z daleka. Dzięki :)
BenDover
Nowicjusz

Auto: VC GTS

16 Lut 2017, 00:58

Na rocznik nie patrz bo nim nie jeździsz, poza tym w przypadku VW/Audi te auta mocno trzymają cenę to co kupisz z Passata CC z 2012? 1,8 tsi? 160 koni? czyli kupa :D
Jak koniecznie CC ma być to ja bym szukał okolice 2009 3,6 V6 - konkretna maszyna, chociaż silnik nie bez wad ale mniejsze niż te TFSI rozmaite, do tego fajnie mruczy.

A4 bym odpuścił i lepiej skupił się na Maździe - fajna furka i te jednostki pomimo braku turbo na prawdę dobre, ja bym nie odrzucał, chociaż w sumie 2,5 silnik może nie być tak dynamiczny jak szukasz 250 koni... potem może Accord, z tą Hondą tez nie poszalejesz bo z 2013 to tak ok 75 tys zł byś musiał mieć co najmniej.

Chyba ze Mondeo 2,0 Ecoboost 240 koni :D to chyba jedyne co dostaniesz z okolic 2012 roku.

no albo ten Passat CC chyba że A4 B8 3,2 FSI ale to masz na styk na jakiś tam 2008 rok, nic nie młodsze na pewno.
Tak ja bym to widział ale każdy może miec inne zdanie i co innego wybrać.

Więc jak rocznik to jest priorytet to chyba nr
1) Mondeo mk4 2,0 ecoboost 240 km
....
potem ewentualnie CC 3,6 V6 albo A4 B8 - ale tutaj dla mnie raczej ten 1

a jak reszta odchodzi na bok to Mazda fajna furka :)
Ostatnio edytowany przez Pionek, 16 Lut 2017, 01:04, edytowano w sumie 1 raz
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

16 Lut 2017, 01:03

Hm Passata CC patrzałem raczej na 2.0 TSI 210KM, pierwszy lepszy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] to zły? A czemu Audi byś odpuścił? Z tego co widzę to silniki te same, w sumie grupa VW, one się psują? Rocznik priorytetem nie jest, po prostu nie chciałbym kupić auta 10 letniego bo bym wymieniał na starsze, bez sensu.
BenDover
Nowicjusz

16 Lut 2017, 01:11

Passat 3 letni 200 koni za 60 tys?? :D niezły grzmot to musi być, za tyle co ciężko o dobrego Golfa...
Raczej to jakaś denna oferta handlarza, pewnie rozbitek po całości.
2.0 tsi nie jest zbyt udanym silnikiem.

To jak nie chcesz auta starszego to chyba tylko Mondziak pozostaje, bo z VAG-ów to kupisz śmieci od Mirka składane z kilku, no nie ma opcji żeby Passat taki za takie pieniądze dorwać. To nie Fiat Croma :D
Pionek
Stały forumowicz

16 Lut 2017, 01:14

No to lipa moje marzenia legły w gruzach :P Swoją drogą liczba ofert 3-letnich CC i A4 za 65k jest ogromna i mówisz wszystko szmelc? To gdzie tu ofert szukać?
BenDover
Nowicjusz

16 Lut 2017, 01:21

No wiesz jak przefiltrujesz żeby były takie za ok 60 tys to będą ale połowa to ściągane egzemplarze z zachodu
tu masz np prywatne i 2013 kosztuje 76-88 tys to co ktoś inny jest Matką Teresą i sprowadzone auto sprzedaje taniej żebyś Ty mógł kupić? :D
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ogólnie ja nie polecam TFSI ale rób jak uważasz.
Jak już musi być to lepiej coś takiego
[link do oferty na Allegro wygasł]
Pionek
Stały forumowicz

16 Lut 2017, 01:55

BenDover napisał(a):Hm Passata CC patrzałem raczej na 2.0 TSI 210KM, pierwszy lepszy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... f8b798b163 to zły?
mogę się mylić, ale ta sztuka jest z USA - pomarańczowe kierunki z przodu i oznaczenie 2.0T na klapie bagażnika. Gdyby był z EU to miałby emblemat TSI, całkowity jego brak lub coś w stylu Bluemotion (choć ten chyba tylko w dieselkach) :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Lut 2017, 02:13

Z tego co widzę chyba tez licznik w tamtym passacie jest wyskalowany w milach
marchewa5674
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Meriva I
Silnik: 1.4 90KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

16 Lut 2017, 07:35

Jak mówicie, że TFSI to padaka no to powiedzmy, że te auta i tak odpadają, jest coś ciekawszego z wyglądu w środku niż Mondeo? Już wolałbym Fusiona ze Stanów właśnie, niby podobny, a jednak wygląda z zewnątrz lepiej :) A co z Insignią, w sumie jej nawet nie rozważałem bo kumpel ma ze wczesnych lat produkcji i dosyć narzekał, że się psuje.
BenDover
Nowicjusz

16 Lut 2017, 20:57

I właśnie dlatego insignia ma takie ceny jakie ma. Jak jest z bardziej "aktualnymi" egzemplarzami już nie wiem
Popatrz na coś takiego, linki przykładowe
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Lut 2017, 22:27

Subaru wygląda super, tylko bardzo mało ofert i kiepskie silniki, większość to liche 150KM, Volvo mnie nie przekonuje swoim wyglądem (chyba od nich wolałbym kombi) no i cena też robi swoje, natomiast Saab bardzo mi się spodobał, muszę się mu bliżej przyjrzeć :)
BenDover
Nowicjusz

16 Lut 2017, 23:58

A np. coś takiego ma to ręce i nogi? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wersja kombi tego samochodu nieporównywalnie ładniejsza :P
BenDover
Nowicjusz