Pierwsze autko za + - 2tys.

23 Cze 2011, 13:44

Witam wszystkich forumowiczow ;) Nadeszla pora na pierwszy samochod ;) Co polecacie za kwote ok. 2 tys.? Zdaje sobie sprawe, ze za taka cene nie dostane niczego cudownego, ale na pierwszy samochod nie bd wykladac wiecej ;) Wymagania sa nastepujace:
1.Wspomaganie kierownicy
2. Ekonomiczny, a zarazem w miare dynamiczny silniczek.
3. Malo awaryjny

Mowie z gory, ze nie interesuje mnie niemiecka niezawodnosc ;)

Pozdrawiam ;)
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Jak narazie szukam

23 Cze 2011, 14:26

A włoska fuszerka?:) Moge Ci oddać Fiata Uno całkiem nowe auto jak na taki budżet:)
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

23 Cze 2011, 15:33

tico to super sprawa jesli nie szukasz duzej bryki za 15zł to km mlody rocznik no i czesci tanie
41km robi swoje nie jedych na swiatlach zostawia
teampoland
Nowicjusz

Auto: 323f

23 Cze 2011, 21:03

Myslalem nad Tico, ale nie ma wspomagania :( Moze Astra? Niemiec, bo niemiec, ale moge zrobic wyjatek ;) Najbardziej rajcowalby mnie jakis japonczyk ;) 323, colt, civic ;) Doradzcie ;)
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Cze 2011, 21:08

jesio3 napisał(a):...Co polecacie za kwote ok. 2 tys.? ...

no... szalu nie ma ;)
dzis na wp.pl widzialem artykul "auto do 1000 zl" TU. moze cos ci to pomoze.

pozdr
viwaldi
viwaldi

23 Cze 2011, 21:24

Wiem, ze szalu nie ma ;) Tak szukam czegos ciekawego i trafilem na 3 ciekawe propozycje:
1. Kia Sephia z '97 za 2200 z klima ^^
2. Ford Ka z '99 2000
3. Opel Astra z '93

Co jeszcze ciekawego mozecie polecic w segmecie pomiedzy Ka a Astra?
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...

23 Cze 2011, 21:53

Powiem tak... nie patrz czy mało awaryjny i nie ma znaczenia czy samochód jest niemiecki, francuski, włoski czy japoński, w tym przedziale cenowym liczy się żeby był w znośnym stanie i żeby części były tanie i łatwo dostępne zamienniki, bo na pewno będzie coś do naprawy. Dlatego właśnie szukaj czegoś popularnego, np Golf II, Suzuki Swift, Polonez ( 8) ). Wynalazki typu Kia którą podałeś nie są dobrym wyjściem.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Cze 2011, 22:18

Dokładnie odpuść sobie ciekawe auta za 2000zł. Wspomaganie fajna sprawa ale nie w takim aucie. Rowery są droższe więc módl się by jezdził i się nie psuł. Tico troche pudełko, ale za 1500zł dostaniesz fiata uno.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

23 Cze 2011, 22:48

Kie i Forda Ka sobie odpuść.Ja w tej kwocie polecałbym Suzuki Swifta,japoniec,mało awaryjny,części pod dostatkiem a ceny nie urywają kieszeni no i da sie znaleść ze wspomaganiem.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

23 Cze 2011, 22:50

jesio3 napisał(a):...2. Ford Ka z '99 2000...

W fordzie Ka dobrze wyglada TYLKO babeczka ;) Jestes 100% pewny ze chcesz te autko? :D

pozdr
viwaldi
viwaldi

23 Cze 2011, 23:32

Za kwotę ok. 2 tyś zł jednak lepiej szukaj jakiegoś niemca, do którego są łatwo dostępne części a zarazem dość tanie. Golfa 3 może i znajdziesz ale na pewno w bardzo złym stanie mechanicznym lub kompletnie sypiącą się blacharką a 2 generację myślę, że byś znalazł w przyzwoitym stanie - silnik najlepiej 1.6 Diesel. Kolejne w miarę możliwe rozwiązanie to Astra I w gazie. kupisz gdzieś za ok 1,5 tyś a te kilkaset zł pewnie jak nie od razu to już wkrótce będziesz musiał włożyć. Jeśli Civic IV z wyglądu Ci się widzi to też możesz go brać pod uwagę choć zapewne mniej dostępne części do niego będą a naprawdę w tej cenie auta zwracaj na to uwagę. Osobiście Tico bym odradzał, prawie tak samo bezpieczny jak i skuter hehe
RB10
Nowicjusz

Miejscowość: kuj-pom
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 626 2.0 115KM

24 Cze 2011, 17:41

Swift, moze byc ;) Civic bardzo mi sie podoba, ale ten robiony od '95 3 drzwiowy, 5 tez moze byc ;) Golf odpada, wiadomo dlaczego ;) A taka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Cze 2011, 18:00

jesio3 napisał(a):Swift, moze byc ;) Civic bardzo mi sie podoba, ale ten robiony od '95 3 drzwiowy, 5 tez moze byc ;) Golf odpada...

marudo jedna! wydziwiasz jakbys mial kase na astona :P
popatrz co ma blachy cynkowane, prosty silnik, jak najmniej elektroniki i wybierz najbardziej zadbany egzemplarz. znalezienie takiego auta w zalozonej kwocie i tak nie bedzie proste wiec "wydziwianie" mija sie z celem. aut "nie skarbonek" za 2000 zl wcale nie ma tak duzo na rynku zeby dalo sie przebierac w markach i kolorach ;) wszystko na temat.

pozdr
viwaldi
viwaldi

25 Cze 2011, 17:50

Dokładnie,za 2tys szukaj auta w jak najlepszym stanie,ja za 1400zł kupiłem malucha w bdb stanie i jak narazie nie narzekam.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

25 Cze 2011, 18:43