Witam wszystkich forumowiczow Nadeszla pora na pierwszy samochod Co polecacie za kwote ok. 2 tys.? Zdaje sobie sprawe, ze za taka cene nie dostane niczego cudownego, ale na pierwszy samochod nie bd wykladac wiecej Wymagania sa nastepujace: 1.Wspomaganie kierownicy 2. Ekonomiczny, a zarazem w miare dynamiczny silniczek. 3. Malo awaryjny
Mowie z gory, ze nie interesuje mnie niemiecka niezawodnosc
Myslalem nad Tico, ale nie ma wspomagania Moze Astra? Niemiec, bo niemiec, ale moge zrobic wyjatek Najbardziej rajcowalby mnie jakis japonczyk 323, colt, civic Doradzcie
Wiem, ze szalu nie ma Tak szukam czegos ciekawego i trafilem na 3 ciekawe propozycje: 1. Kia Sephia z '97 za 2200 z klima ^^ 2. Ford Ka z '99 2000 3. Opel Astra z '93
Co jeszcze ciekawego mozecie polecic w segmecie pomiedzy Ka a Astra?
Gran Turismo Polonia Light / relacja W dniach 13-16.09.2009 odbyła się wersja ,,Light" najlepszego motoryzacyjnego eventu w Polsce o nazwie ,,Gran Turismo Polonia" która odbyła się w czerwcu tego roku. Ten event miał być bardziej kameralny. Bez rozgłosu, ...
Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...
Powiem tak... nie patrz czy mało awaryjny i nie ma znaczenia czy samochód jest niemiecki, francuski, włoski czy japoński, w tym przedziale cenowym liczy się żeby był w znośnym stanie i żeby części były tanie i łatwo dostępne zamienniki, bo na pewno będzie coś do naprawy. Dlatego właśnie szukaj czegoś popularnego, np Golf II, Suzuki Swift, Polonez ( ). Wynalazki typu Kia którą podałeś nie są dobrym wyjściem.
Dokładnie odpuść sobie ciekawe auta za 2000zł. Wspomaganie fajna sprawa ale nie w takim aucie. Rowery są droższe więc módl się by jezdził i się nie psuł. Tico troche pudełko, ale za 1500zł dostaniesz fiata uno.
Kie i Forda Ka sobie odpuść.Ja w tej kwocie polecałbym Suzuki Swifta,japoniec,mało awaryjny,części pod dostatkiem a ceny nie urywają kieszeni no i da sie znaleść ze wspomaganiem. np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Za kwotę ok. 2 tyś zł jednak lepiej szukaj jakiegoś niemca, do którego są łatwo dostępne części a zarazem dość tanie. Golfa 3 może i znajdziesz ale na pewno w bardzo złym stanie mechanicznym lub kompletnie sypiącą się blacharką a 2 generację myślę, że byś znalazł w przyzwoitym stanie - silnik najlepiej 1.6 Diesel. Kolejne w miarę możliwe rozwiązanie to Astra I w gazie. kupisz gdzieś za ok 1,5 tyś a te kilkaset zł pewnie jak nie od razu to już wkrótce będziesz musiał włożyć. Jeśli Civic IV z wyglądu Ci się widzi to też możesz go brać pod uwagę choć zapewne mniej dostępne części do niego będą a naprawdę w tej cenie auta zwracaj na to uwagę. Osobiście Tico bym odradzał, prawie tak samo bezpieczny jak i skuter hehe
Swift, moze byc Civic bardzo mi sie podoba, ale ten robiony od '95 3 drzwiowy, 5 tez moze byc Golf odpada, wiadomo dlaczego A taka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
jesio3 napisał(a):Swift, moze byc Civic bardzo mi sie podoba, ale ten robiony od '95 3 drzwiowy, 5 tez moze byc Golf odpada...
marudo jedna! wydziwiasz jakbys mial kase na astona popatrz co ma blachy cynkowane, prosty silnik, jak najmniej elektroniki i wybierz najbardziej zadbany egzemplarz. znalezienie takiego auta w zalozonej kwocie i tak nie bedzie proste wiec "wydziwianie" mija sie z celem. aut "nie skarbonek" za 2000 zl wcale nie ma tak duzo na rynku zeby dalo sie przebierac w markach i kolorach wszystko na temat.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.