Pierwsze autko za + - 2tys.

23 Cze 2011, 12:44

Witam wszystkich forumowiczow ;) Nadeszla pora na pierwszy samochod ;) Co polecacie za kwote ok. 2 tys.? Zdaje sobie sprawe, ze za taka cene nie dostane niczego cudownego, ale na pierwszy samochod nie bd wykladac wiecej ;) Wymagania sa nastepujace:
1.Wspomaganie kierownicy
2. Ekonomiczny, a zarazem w miare dynamiczny silniczek.
3. Malo awaryjny

Mowie z gory, ze nie interesuje mnie niemiecka niezawodnosc ;)

Pozdrawiam ;)
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Jak narazie szukam

23 Cze 2011, 13:26

A włoska fuszerka?:) Moge Ci oddać Fiata Uno całkiem nowe auto jak na taki budżet:)
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

23 Cze 2011, 14:33

tico to super sprawa jesli nie szukasz duzej bryki za 15zł to km mlody rocznik no i czesci tanie
41km robi swoje nie jedych na swiatlach zostawia
teampoland
Nowicjusz

Auto: 323f

23 Cze 2011, 20:03

Myslalem nad Tico, ale nie ma wspomagania :( Moze Astra? Niemiec, bo niemiec, ale moge zrobic wyjatek ;) Najbardziej rajcowalby mnie jakis japonczyk ;) 323, colt, civic ;) Doradzcie ;)
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Cze 2011, 20:08

jesio3 napisał(a):...Co polecacie za kwote ok. 2 tys.? ...

no... szalu nie ma ;)
dzis na wp.pl widzialem artykul "auto do 1000 zl" TU. moze cos ci to pomoze.

pozdr
viwaldi
viwaldi

23 Cze 2011, 20:24

Wiem, ze szalu nie ma ;) Tak szukam czegos ciekawego i trafilem na 3 ciekawe propozycje:
1. Kia Sephia z '97 za 2200 z klima ^^
2. Ford Ka z '99 2000
3. Opel Astra z '93

Co jeszcze ciekawego mozecie polecic w segmecie pomiedzy Ka a Astra?
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gran Turismo Polonia Light / relacja
    W dniach 13-16.09.2009 odbyła się wersja ,,Light" najlepszego motoryzacyjnego eventu w Polsce o nazwie ,,Gran Turismo Polonia" która odbyła się w czerwcu tego roku. Ten event miał być bardziej kameralny. Bez rozgłosu, ...
    Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...

23 Cze 2011, 20:53

Powiem tak... nie patrz czy mało awaryjny i nie ma znaczenia czy samochód jest niemiecki, francuski, włoski czy japoński, w tym przedziale cenowym liczy się żeby był w znośnym stanie i żeby części były tanie i łatwo dostępne zamienniki, bo na pewno będzie coś do naprawy. Dlatego właśnie szukaj czegoś popularnego, np Golf II, Suzuki Swift, Polonez ( 8) ). Wynalazki typu Kia którą podałeś nie są dobrym wyjściem.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Cze 2011, 21:18

Dokładnie odpuść sobie ciekawe auta za 2000zł. Wspomaganie fajna sprawa ale nie w takim aucie. Rowery są droższe więc módl się by jezdził i się nie psuł. Tico troche pudełko, ale za 1500zł dostaniesz fiata uno.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

23 Cze 2011, 21:48

Kie i Forda Ka sobie odpuść.Ja w tej kwocie polecałbym Suzuki Swifta,japoniec,mało awaryjny,części pod dostatkiem a ceny nie urywają kieszeni no i da sie znaleść ze wspomaganiem.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

23 Cze 2011, 21:50

jesio3 napisał(a):...2. Ford Ka z '99 2000...

W fordzie Ka dobrze wyglada TYLKO babeczka ;) Jestes 100% pewny ze chcesz te autko? :D

pozdr
viwaldi
viwaldi

23 Cze 2011, 22:32

Za kwotę ok. 2 tyś zł jednak lepiej szukaj jakiegoś niemca, do którego są łatwo dostępne części a zarazem dość tanie. Golfa 3 może i znajdziesz ale na pewno w bardzo złym stanie mechanicznym lub kompletnie sypiącą się blacharką a 2 generację myślę, że byś znalazł w przyzwoitym stanie - silnik najlepiej 1.6 Diesel. Kolejne w miarę możliwe rozwiązanie to Astra I w gazie. kupisz gdzieś za ok 1,5 tyś a te kilkaset zł pewnie jak nie od razu to już wkrótce będziesz musiał włożyć. Jeśli Civic IV z wyglądu Ci się widzi to też możesz go brać pod uwagę choć zapewne mniej dostępne części do niego będą a naprawdę w tej cenie auta zwracaj na to uwagę. Osobiście Tico bym odradzał, prawie tak samo bezpieczny jak i skuter hehe
RB10
Nowicjusz

Miejscowość: kuj-pom
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 626 2.0 115KM

24 Cze 2011, 16:41

Swift, moze byc ;) Civic bardzo mi sie podoba, ale ten robiony od '95 3 drzwiowy, 5 tez moze byc ;) Golf odpada, wiadomo dlaczego ;) A taka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
jesio3
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Cze 2011, 17:00

jesio3 napisał(a):Swift, moze byc ;) Civic bardzo mi sie podoba, ale ten robiony od '95 3 drzwiowy, 5 tez moze byc ;) Golf odpada...

marudo jedna! wydziwiasz jakbys mial kase na astona :P
popatrz co ma blachy cynkowane, prosty silnik, jak najmniej elektroniki i wybierz najbardziej zadbany egzemplarz. znalezienie takiego auta w zalozonej kwocie i tak nie bedzie proste wiec "wydziwianie" mija sie z celem. aut "nie skarbonek" za 2000 zl wcale nie ma tak duzo na rynku zeby dalo sie przebierac w markach i kolorach ;) wszystko na temat.

pozdr
viwaldi
viwaldi

25 Cze 2011, 16:50

Dokładnie,za 2tys szukaj auta w jak najlepszym stanie,ja za 1400zł kupiłem malucha w bdb stanie i jak narazie nie narzekam.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

25 Cze 2011, 17:43