Pierwsze auto!

24 Cze 2011, 19:32

Witam wszystkich!

Niedługo zrobie prawko i myślę już nad zakupem pierwszego autka. Chciałbym kupic cos ładnego,dobrze wyposazonego no i oczywiście ekonomicznego. Zależy mi żeby auto miało duszę. Zastanawiam się nad Alfą Romeo 147, rocznik 2002-2004. Chciałbym wydac maksymalnie 15tys. Proszę doradźcie mi co polecacie.Nie mam zniżek w razie co;)
moturzysta
Obserwowany

24 Cze 2011, 21:28

Chcesz kupować Alfę 147 do 15 tyś nie mając zniżek na OC a więc odlicz sobie 1200-1500 zł na ubezpieczenie (no chyba że masz kogoś kto pójdzie na współwłaśność i użyczy Ci swoich zniżek), po odbiciu zostaje ok 13 tyś więc mało na ładną Alfę 147 z podanych lat. Silniki benzynowe ogólnie do bezawaryjnych nie należą, jeśli o awaryjność chodzi to do tych wozów polecane są tylko motory JTD - a te z kolei znów nie w tych pieniądzach bo zadbane cenią się odpowiednio.
Najlepiej to będzie zapytać na forum danego modelu czy też marki, np. alfaholicy.org
Za jakieś 13 tyś być może udałoby Ci się znaleźć i utargować Fiata Stilo JTD - silniki te same praktycznie co w Alfie, tyle, że wygląd nieco odbiega. Z innych "rzadszych" to może jeszcze Lancia Lybra również dzieląca z AR silniki JTD.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Cze 2011, 17:39

Dzięki wielkie na pewno zajrzę;)Pozdrawiam;)
moturzysta
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 zasad bezpiecznego wyprzedzania
    Rozpoczęły się wakacje, a wraz z nimi wyjazdy w dłuższe trasy. Szczególnie w takich warunkach kierowcom przydaje się umiejętność prawidłowego wyprzedzania. O czym należy pamiętać? Wyprzedzanie to manewr, który ...