Pierwsze auto ~10tys pln. Jestem meska blondynka.

26 Lip 2015, 14:45

Jak ja mam to wszystko sprawdzic skoro moja wiedza o autach to: Egzamin WORD, 0 praktyki w jezdzie. Nawet nie wiem co ktora funkcja oznacza w wyposazeniu. Jest wiele ogloszen, a mam z 10 typow aut az bo ludzie pisza ze nie ma "najlepszego" modelu w tej kwocie. Ze indywidualnie na stan musze patrzec kazdego auta...Zrobilem kryteria wyszukiwania na tych 4 stronach. Samych seatow toledo jest z 20 w podlaskim. Skad mam wiedziec ktora aukcje mam juz na starcie odrzucic a ktora nie, jezeli wszystkie sa w budzecie i w kazdej aukcji w opisie auto jest IDEALNE. Smiechu warte. Chyba trzeba mechanika zeby mi pomagal szukac na allegro itp....
treblebass
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 2011
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: nie mam

26 Lip 2015, 17:35

A kolega to gdzie był przez ostatnie lata ? Tak wyglądają aukcję odkąd pamiętam, samochód kupić to nie takie proste, nie da się ot tak przejrzeć aukcje i kupić. Albo kupić od znajomego z pewną historią albo brać kontakt z aukcji - dzwonić, jeździć oglądać. Wiedza podstawowa wymagana albo pomoc kogoś kto troszkę się zna. Mechanika, elektronika , rdza , poprawność dokumentów - żadne aukcje o tym nie traktują. Dlatego nie znoszę momentu zakupu mimo, że to powinno być coś fajnego bo nowe bo ma cieszyć - idealnie było by kupić nowy ale ech wtedy jeszcze więcej wątpliwości :lol:
zarowka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 1993
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: J200
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

26 Lip 2015, 21:33

Przegladam, przegladam, jak znajde cos ciekawego to wrzuce tutaj do oceny. Dzieki.

Co to za auto?
Mercedes S500 Coupe 4matic AMG
[link do oferty na Allegro wygasł]

Mam mokro jak na niego patrze. BMW e93 cabrio, wyglada przy tym jak fiat 126p. Piekny. Bity?
treblebass
Nowicjusz

26 Lip 2015, 21:41

Budżet się powiększył? :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Lip 2015, 21:46

Haha, tak. Od godziny 18;00 jestem oficjalnie czolowym gangsterem w swoim miescie. Przez wieczor sciagnalem okolo 900tys z samych haraczy. Alez ten merc jest przepiekny. Wolabym go posiasc, ta sylwetke niz Jessice Albe.
treblebass
Nowicjusz

26 Lip 2015, 21:50

wiesz, że przez takie teksty tracisz wiarygodność i temat szybko zostanie zamknięty?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...

26 Lip 2015, 21:59

Nie wiedzialem ze do ogladania aut marzen, i dysponowania az 10tys zl, miesieczna wyplata niemca, musze byc wiarygodny...Przepraszam.

Jutro wiecej czasu spedze na poszukiwaniach auta na allegro/otomot/gratka/olx. Jak bede potrzebowal pomocy to bede wdzieczny za opinie czy warto sie interesowac podanym autem.
treblebass
Nowicjusz

26 Lip 2015, 22:02

treblebass napisał(a):Nie wiedzialem ze do ogladania aut marzen, i dysponowania az 10tys zl, miesieczna wyplata niemca, musze byc wiarygodny...Przepraszam.

chodziło mi o wklejanie auta za ponad 600tys. i pisanie, że jesteś gangsterem ;)

Wklejaj linki to ocenimy :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

27 Lip 2015, 14:39

treblebass napisał(a):4. Jezeli np kupie auto za 9tys zl brutto to ile bede musial jeszcze wylozyc zeby moc nim legalnie jezdzic po drogach. Czy do takich aut potrzebne jest prywatne ubezpieczenie typu autokasko od kradziezy itd, czy tez nie? Dodam ze nie mam zadnych znizek itp.

Autocasco nigdy nie jest wymagane, a do tego dla auta o wartości około 10 tys. jest również mało opłacalne zwłaszcza jeśli jesteś młodym kierowcą. Jeśli zależy Ci na cięciu kosztów to jedyne co musisz mieć jeśli chodzi o ubezpieczenia to obowiązkowe OC, które spokojnie obliczysz sobie i wybierzesz najtańsze na naszej porównywarce (link w stopce)

Żeby cena za OC na starcie Cię nie zabiła warto tak jak wspomniał wyżej @Ossy wziąć na współwłaściciela kogoś bliskiego najlepiej z maks zniżkami :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40