REKLAMA
Witam wszystkich forumowiczy!
Szukam samochodu dla syna. Będzie to jego pierwsze auto, na które chcę przeznaczyć jakieś 4500 – 5500 zł. Zdaję sobie sprawę z tego, że w tym przedziale cenowym będzie to auto leciwe, jednak zależy mi, żeby można było nim pojeździć jeszcze przez około 5 lat. Używane będzie głównie do jazdy po mieście, ale chciałbym, żeby syn spokojnie mógł nim także pojechać w 400-500 kilometrową trasę ze znajomymi , a nie pożyczał auto ode mnie. Ma to być hatchback albo sedan, kombi raczej odpada. Najważniejszą kwestią są koszty eksploatacji. Auto nie może dużo palić i dobrze współgrać z instalacją gazową. Szukam samochodu, który w tych granicach finansowych będzie ją już posiadał. Zależy mi na niskiej awaryjności, a części zamienne muszą być tanie, tak aby mógł on je utrzymać z własnych, skromnych na razie funduszy, kieszonkowego, a ja nie musiał nic do tego dokładać. Co do dodatkowego wyposażenia nie mam większych wymagań. Wspomaganie kierownicy, manualna skrzynia. Klimatyzacja mile widziana, ale nie jest to konieczny wymóg. Mam kilka swoich typów, ale nie chciałbym nikomu nic sugerować. Będę wdzięczny za każdą opinię, jaką markę i model wybrać, z jaką jednostką napędową.
Z góry wielkie dzięki! Pozdrawiam.