Pierwsze Auto - Audi vs BMW

27 Lis 2013, 20:37

Witam!
Chcę kupić auto do codziennej jazdy lecz posiadam dylemat pomiędzy tymi trzema autami . Jest to moje pierwsze auto dlatego nie wiem które wybrać .
Interesują mnie 2 modele Marki Audi :
Audi A4 b6 (tylko kombi)
Audi A6 c5 (tylko kombi)
Oraz Model bmw
e46 (tylko sedan) z roczników 2000-2004.

O auto będe dbał jak najbardziej to dla mnie możliwe , Samochód będzie również w stylu "slammed" tzn, Obniżone zawieszenie oraz duża moc Silnika . W aucie najbardziej cenie sobie Wygodę (nie musi być skóra) oraz audio które będzie tylko oryginalne. W samochodach zmieniane będzie na pewno radio na oryginalne nawigacje (dlatego prosiłbym o opinie tych navigacji tzn. która lepiej działa). Na silnikach i ich wadach tych samochodów się nie znam dlatego prosił bym o pomoc przy wyborze (lecz wydaje mi się że disel będzie lepszy ) .

Samochody do ceny 16000zł ( mogą być sprowadzane lecz prosiłbym o info na temat kosztów z rejestracją ubezpieczaniem itd) oraz info. na temat różnicy między a4 b6 a a6 c5 .

Jestem otwarty również na inne propozycje , np Lexus is 200

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Kowski
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 03 1997
Auto: Nie mam

27 Lis 2013, 22:57

Ja też szukam podobnie jak Ty, ale nie w kombi

Co do Audi to dziś byłem w Kauflandzie i w kiosku widziałem gazetę "motor" za 2 zł, akurat są tam na świeżo opisane modele szczegółowo , kilka stron właśnie poświęcone używanym samochodom Audi

A6 C5 dla mnie odpada, jak już to A4 B6 , jest nowocześniejsze. (ale ja osobiście w technologii VW szukałbym Skodę Octavię II - moim zdaniem bardziej by się opłacało)

BMW e46 dobre auto ale za 16 tyś mógłbyś poszukać e39 które jest ogólnie lepszym samochodem po liftingu tak około rok 2001. Nie patrz na wiek, one są na prawdę wytrzymałe.

Lexus is 200 jak najbardziej, jak jeszcze mieszkasz w dużym mieście to poszukasz sobie dobry warsztat i nie będzie problemu z ewentualną naprawą.

Pod względem komfortu z wymienionych aut wygra Lexus, także pod względem bezawaryjności.
Ubezpieczenia sprawdź wpisując w Google kalkulator ubezpieczeń. :)
takun
Początkujący

Auto: Audi B4
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992