Pierwsze auto cena około 10 tyś zł

11 Mar 2012, 12:46

Witam

Jestem na etapie zakupu pierwszego auta na które chcę przeznaczyć około 10 tyś zł

Chciałbym aby auto było w jak najmniejszym stopniu bezawaryjne

Dodam że kompletnie się na tym nie znam od kilku miesięcy czytam ale ciągle się gubię i już wiem które auto który silnik bo każdy pisze co innego chciał bym przed dokonaniem ostatecznego wyboru zaufać Wam specjalistom i abyście mi doradzili które z poniższych aut wybrać i z jakim silnikiem

Oto auto które wybrałem pod względem ceny oraz wyglądu odpowiadającego mi

Mitsubishi Carisma
Nissan Primera II
Nissan Almera N16
Mazda 626
Ford Mondeo
Toyota Corolla E12
RENAULT MEGANE II

Jeśli jest możliwość to prosił bym o linki do ofert najlepiej z województw w których najczęściej bywam to Mazowieckie Małopolskie Podkarpackie oraz Śląskie
renmaister
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 07 1983

11 Mar 2012, 13:29

Carisma - każda benzynowa i bez GDI (czyli MPI - zwykły wtrysk wielopunktowy)
N16 - każda benzynowa, chyba, że z dieselem nissana (bez oznaczenia DCi
Megane II - także benzynowe
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

11 Mar 2012, 17:20

Mam rozumieć że te trzy auta szczególnie Pan poleca? :)
renmaister
Nowicjusz

12 Mar 2012, 09:19

Witam ponownie

Chciał bym się doradzić w kwestii Almery
Dobry znajomy ma w rodzinie do sprzedania taką Almerkę i są pierwszymi właścicielami i chciałem się Was doradzić czy warto

Pojemność 1,8 benzyna
rok 2002 rejestracja grudzień
105 kM
przebieg 155 tyś
klimatronic, wspomaganie, elektryka przód tył, bogata wersja panelu deski
rozdzielczej
auto w pełni sprawne, po przeglądzie, po wymianie akumulatora, klocków
hamulcowych i tarcz
cena 12 000 zł

Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
renmaister
Nowicjusz

12 Mar 2012, 10:16

Jeśli to dobry znajomy to napewno warto, ktoś obcy może Cię w maliny wpuścić :) jeśli jesteś pewny stanu technicznego to bierz. Oczywiście nie ufaj na słowo, trzeba się przejechać, sprawdzić z mechanikiem itd W pierwszej kolejności bym szukał właśnie od znajomych(jeśli by ożenił trupa i wiedział o tym to by się skończyło niemiło :D
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

08 Kwi 2012, 12:38

Witam

Nadal nie kupiłem auta i nadal się zastanawiam chciałem się Was jeszcze doradzić tego auta czy warto ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
renmaister
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżanie i odladzanie samochodu
    W zimie dokładne oczyszczenie auta ze śniegu i lodu ma ogromne znaczenie. Jazda samochodem przypominającym igloo lub z zaparowanymi szybami jest niebezpieczna, a w dodatku grozi mandatem. Po intensywnych opadach śniegu na ...

09 Kwi 2012, 20:51

Hm piszesz, że chcesz kupić auto za około 10tys. a podajesz już takie za 13,500 więc różnica spora. Dodając do tego opłaty zamykasz się spokojnie w 15 czyli o 1,5 więcej niż zakładałeś. Almery typowe auta dla bezgustów do zajeżdżenia:) Nie są może atrakcyjne, szału nie robią, nie zachwycają właściciela ale jeśli dla Ciebie auto ma wozić z punktu A do punktu B to dobre rozwiązanie, są niezniszczalne:) Mazdy też, jedyna wada, że problem z częściami, ceny i czasami dostępność, ale jeśli znajdziesz utrzymaną, nie będzie z tym problemów bo przy odpowiednim użytkowaniu nie będzie miało się co psuć
Vattras
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 2009

09 Kwi 2012, 22:32

określ się czego pan szukasz . Benzyna , kombi , do czego ma służyć , jaka pojemność silnika , sportowe , do rozwożenia bułek , auto miejskie ? Bez podania podstawoowych danych niestety nie jesteśmy w stanie nic zaproponować
biceps
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 06 2008
Auto: Golf 3 vr6

10 Kwi 2012, 13:07

Witam

Dziękuję za odpowiedź

Ze mną jest trochę ciężko bo nie znam się nie wiem jaki silnik będzie lepszy nie wiem czy benzyna czy coś innego

Budżet wzrósł do max 15 tyś

Chciał bym aby auto służyło mi głównie do podróży po mieście to niewiele cotygodniowe zakupy i to wszystko
Chciał bym aby nie było to za małe auto aby było w miarę nowoczesne np bardzo podoba mi się Seat Ibiza oraz Mazda Premacy które jest duże wygodne auto bardzo ładne oraz można w niej coś przewieść w razie potrzeby

Z góry dziękuję za wszystko odpowiedzi które są dla mnie cenne
renmaister
Nowicjusz

13 Kwi 2012, 14:21

A czy do około 15tyś który z poniższych aut kupię w dobrym stanie?

Ibiza III
Cordoba II

Obie od 2002 roku
renmaister
Nowicjusz

15 Kwi 2012, 01:14

307 ? opinie są podzielone ale czy warto zaryzykować ?
renmaister
Nowicjusz

19 Kwi 2012, 21:44

Witam ponownie

Jutro jadę obejrzeć te auta:

Co o nich sądzicie? Czy warto się tam wybrać?
renmaister
Nowicjusz

23 Kwi 2012, 10:21

Witam

Jakie macie opinie o tym silniku Almera 2.2 di ?
renmaister
Nowicjusz

24 Kwi 2012, 13:13

Jeżeli auto ma służyć do jazdy an zakupy czy po mieście,to najlepiej byłoby wybrac jakiś dobry kompakt z ekonomicznym silnikiem- z tego co piszesz to nie zależy Ci na osiągach,wiec moje typy: Fiat Stilo,Seat Leon,ford Focus,Opel Astra,Opel Corsa,renault Clio. Jeśli dobry znajomy sprzedaje Almere,to raczej pewne źródło,więc wydaje mi się ze ten model także należy brać pod uwage.
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4

25 Kwi 2012, 12:15

Tą Almerę co znalazłem jest sprowadzona z niemiec wszystko zostało sprawdzone nie ma żadnych wad żadnych rdzy ma też TUV jeden właściciel tylko chodzi mi o silnik czy ten 2.2 DI jest dobry a auto będzie głównie służyło będzie do podróży po mieście to tylko raz w tygodniu zakupy i to wszystko
renmaister
Nowicjusz