W starsze KIE bym się nie pchał, nowe to już inna liga bo nieraz są lepsze technicznie, lepiej wykonane niż "uznane marki" typu Opel czy Toyota. W zasadzie do czasów Sorrento, Sportage, Piccanto i Ceeda KIA robiła nienajlepsze auta - tanie, ale w zasadzie tylko tyle. Miałem okazję jeździć Ceedem w najbogatszej wersji wyposażenia (ze skórą, składanymi lusterkami elektronicznie, czujnikami różnych dziwnych rzeczy itp) i jakościowo skóra była lepsza od tej w Mercedesie C klasy któym jeździłem równolegle (jako pasażer, więc miałem okazję się sporo namacać
). Ponieważ jednak 10-15tys. na te modele nie starczy to KIĘ bym sobie odpuścił.
Fiat Brava to najlepsza propozycja wg mnie, aczkolwiek Merc W124 też jest ciekawy.
[ Dodano: Czw Kwi 08, 2010 13:49 ]Chociaż hmm, obejrzałem ceny Piccanto i mieścisz się w przedziale:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W wakacje na Krecie wzięliśmy ze znajomymi z wypożyczalni taką KIĘ, pozytywne zaskoczenie bo okazała się naprawdę niezła (no dobra, nie było to BMW serii 7, ale przerosła nasze oczekiwania jeśli chodzi o prowadzenie, osiągi, wygodę itp), a o jej niezawodności świadczy fakt, że to jeden z popularniejszych modeli w wypożyczalniach - tani i w miarę niezawodny, inaczej nie miałby szans bytu jak auto do wypożyczalni.