REKLAMA
Witam, niedawno zdałem prawo jazdy a ponieważ od długiego czasu zbieram na swój pierwszy samochód (od zawsze moje marzenie) to wreszcie postanowiłem go sobie kupić Mam dosyć pożyczania auta od ojca, chciałbym mieć wreszcie tą swoją upragnioną maszynę Problem w tym że nie wiem co wybrać. Interesuje mnie kilka modeli, zależy mi na tym żeby samochód dawał przyjemność z jazdy i był możliwe rozsądnym wyborem (spalanie ,ceny części, awaryjność itp)
Mój budżet to 8 tys na sam samochód (bez ubezpieczenia, przeglądu itp ) ale jest dosyć elastyczny.
Auto nie musi być bardzo praktyczne ale chciałbym żeby miało klimatyzację, dobrze wyglądało i przede wszystkim żeby dawało frajdę z jazdy nie musi i nawet nie powinno być szybkie ale nie chciałbym żeby było mułowate. Absolutnie odrzucam wszelkie diesle bo ich zwyczajnie nie znoszę Samochody które jak narazie mnie interesują to
Peugeot 206 1.6 16v 109km (mój numer 1 na tą chwilę )
Honda civic 6gen 1.4is , 1.5 lub 1.6 ale raczej 1.4
mg zr 1.4 105 km
Ford puma 1.7 chociaż nie do końca mi się podoba jego wygląd ale za to jak to coś jeździ (być może trochę za szybki na początek )
honda crx del sol (chyba zły pomysł oceńcie )
Jeśli mieliście doświadczenie z którymś z tych samochodów to proszę napiszcie co o nim sądzicie
Liczę na wasze ciekawe propozycję bo o to chodzi że to tej listy chciałbym dodać coś więcej by mieć większy wybór, jestem otwarty na wszelkie propozycje