Pierwsze auto dla dziewczyny - max. 10 000

17 Gru 2011, 14:40

Witam serdecznie, niedawno zdałam prawko i zaczynam rozglądać się za pierwszym samochodem, w cenie ok. 10 000. Najważniejsze jest dla mnie, aby auto było sprawne technicznie. Przeczytałam wcześniejsze topiki "dla dziewczyny" - niestety super małe auto mnie nie interesuje. Bardzo podoba mi się Alfa Romeo 156. W tej cenie widziałam z 2000 roku - jaką opinię ma ten rocznik / marka?
Co innego ewentualnie polecacie w takiej cenie?
Betti
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2011

17 Gru 2011, 15:04

Ford focus / fiesta

Alfa awaryjna i droga w utrzymaniu
labtec123
Początkujący

Auto: brak

17 Gru 2011, 15:51

Golf IV lub Peugot 206
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

17 Gru 2011, 21:41

Tak samo jak poprzednik polecam golfa IV. Gwarantuje Ci że auto ci posłuży długo chyba że kupisz złoma. Musisz dokładnie go sprawdzić w szczególności w tej cenie bo to jest minimalna cena za golfa wiec może być coś tam nie tak. Jak sprawdzisz dokładnie i bedzie wszystko ok to będziesz jeździła aż ci się znudzi. Autko tanie w utrzymaniu co do części, ale napisz jeszcze gdzie nim się chcesz poruszać (w mieście, w cyku mieszanym, w trasie), to wtedy ci moge jeszcze co do silnika doradzić.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

18 Gru 2011, 10:10

JA tam bym się bał kupic golfa IV za 10tys,jak już to chyba pewniejsze będzie polo 6n2
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne podróże na rodzinne wakacje
    Zbliża się koniec roku szkolnego, a wraz z nim czas wakacyjnych wyjazdów z rodziną. Wielogodzinna podróż samochodem może być trudna zarówno dla dziecka, jak i jego rodziców. Co można zrobić, żeby ...