Pierwsze auto dla kobiety do 4500 zł

05 Lut 2008, 12:40

Drodzy Panowie jestem świeżo upieczonym kierowcą... Chcialaby, kupić swoje piersze auto za ok 4500 zł. Kwota ta jest oczywiscie tylko na sam samochod... pozostale oplaty ida z innej puli. Autko ma mi sluzyc do jazdy po miescie jak i za miasto - mieszkam na wsi 20 km za Bydgoszcza. Kompletnie nie znam sie na autkach... :) Wiadomo najlepiej, zeby malo palil, nie byl za duzy ale 4/5 drzwiowy. Poczatkowo patrzylam na Matizy, ale prog cenowy niestety za wysoki. Zastanawiam sie tez nad Fiatem Uno... Byloby fajnie gdyby nie byl za stary. Chcialabym nim pojezdzic jakies 2-3 lata :) Panowie prosze o pomoc... :)

P.s.
Polonez jest za duży, a Golf 2 srednio mi sie podoba :)
Ostatnio edytowany przez 86skorpion86, 08 Lut 2008, 09:14, edytowano w sumie 1 raz
86skorpion86
Nowicjusz

05 Lut 2008, 14:34

Pani za kierwonica......w golfie 2 dobrze wygląda ;) ale skoro sie nie podoba to nie, ale zaznaczam ze golf 2 z silnikiem 1.3 benz to samochód nie tyko na 2-3 lata, to samochód na wieki ;)
Fiat Uno nie jest zły, tylko może sie psuć, ale dostępność części jest duża, tylko pani sama go nie naprawi ;)
Moja propozycja to może opel....(choć nie jeste ich zwolennikiem) <bo> :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Albo może peugeot.....też nie jest zły ;)

______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

05 Lut 2008, 19:37

Daewoo Tico
[link do oferty na Allegro wygasł]

Chyba dobry jako pojazd na początek w dodatku bezawaryjny, 5-drzwiowy, łatwy w naprawie i mało awaryjny
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

05 Lut 2008, 23:14

Suzuki swift
tihomax
Początkujący

06 Lut 2008, 00:00

Zerknij na Mazde 121 :) typowo kobiecy samochód:) mozna nawet spotakc z rozsuwanym dachem :) naprawde swietny:) Mój brat kiedys takim smigal i autko bylo z 91r ale sie nie psuło:) Japońska solidność:)

Polecam:) nawet na tak stary rok niewidac tego wieku:)
Bluecard88
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2008, 09:37

Mam Uniaka :D i nie jest to zly samocod i wcale sie tak czesto nie psuje. Mozna nabyc bardzo dobry egzemplarz z 2000r. 8) [/list]
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

06 Lut 2008, 10:52

Według mnie najlepszym wyborem będzie Tico. Faktycznie nie pali dużo, 4 drzwi tak jak jest wymagane, auto to będzie stosunkowo młodsze w porównaniu z pozostałymi opelkami, fordzikami itp w tej cenie, nie spali dużo no i te autka mają nawet dobrą opinie.
Pozdrawiam.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

06 Lut 2008, 11:18

co do tico to nie jestem przekonana... jadac takim autem z przepisowa predkoscia potracilismy pieszych (przechodzili w niedozwolonym miejscu)... efekt... szyba zbita, dach i bok wgnieciony... nie chciałabym sie blizej spotkac z innym autem...
86skorpion86
Nowicjusz

06 Lut 2008, 14:03

Jak komuś życie nie miłe to niech kupuje Tico. Ci co chcą jeszcze trochę pożyć to już niech lepiej chodzą na piechotę.

Podsumowanie Daewoo Tico w Auto Świecie: "Szczególnie trudne do pobicia pod względem kosztów utrzymania Daewoo Tico to propozycja dla osób które nie mają zbyt dużo wyobraźni lub wierzą w swoje szczęście - w dziedzinie bezpieczeństwa biernego gorzej wypadają tylko motocykle! Model ten nie ma nawet wymaganej przepisami łamanej kolumny kierownicy - dlatego sprzedawany był z homologacją warunkową tylko w Polsce (w innych krajach nie mógłby zostać dopuszczony do ruchu)."

Dobre auto za 3 tys. zł? Nie ma takiego. W takich samochodach bez przerwy trzeba coś robić.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Lut 2008, 18:51

powiedzcie mi bo widzialem VW rocznik 93 cean oko 3500 zł w dieslu 1.4 z przebegiem 198 tys. wydaje sie nie drogo a marka dobra. co sadzicie np. o takim aucie??
tihomax
Początkujący

11 Lut 2008, 14:25

zaproponowali mi golfa II z 1990r. za 3000 zł. Sprowadzony z Niemiec w Polsce jeden wlasciciel (znajomy). Zadbany... Co o tym sądzicie??
86skorpion86
Nowicjusz

11 Lut 2008, 17:19

przebieg jaki?? i jaki silnik?? Zadna okazja jak dla mnie to nie jest.
Skoro masz 4500zł to mozesz cos duzo lepszego miec. No chyba ze ten samaochod w naprawde dobrym stanie jest. i ze to jest naprawde twoj dobry znajomy ;)
tihomax
Początkujący

26 Lut 2008, 09:16

Tico nie ma bagaznika:/
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

06 Lut 2011, 16:37

Ja ze swojej strony polece toyote corolle VII gen. Autko przyjemne, bezawaryjne, malo pali ok 8L na 100 km. Fiatow bym nie polecal. Moze peugeot 306 ? Tez autko fajne, ekonomiczne w miare przestronne i chyba w pulapie cenowym wskoczy zarowno toyota jak i peugeot :-)
Pan XXX ¥¤
sekacz19
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 13 08 2012
Auto: Na razie brak :)

06 Lut 2011, 18:26

Brawo za odgrzanie kotleta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012