Auto dla rodziny do 60tyś zł

27 Wrz 2010, 13:25

Witam, poszukuje auta dla 4 osobowej rodziny, autko ma być komfortowe, spalanie <9l, mało awaryjne, najlepiej w benzynie i max 5 letnie. Typ nadwozia sedan, bo kombi już miałem. Co byście polecili?
epidos
Nowicjusz

Miejscowość: Italia

27 Wrz 2010, 16:07

E60, ale w diesel'u za tą kasę chyba będzie ciężko, ewentaulnie E90. Aczkolwiek możesz też rozejrzeć się za A6 albo Skodą Superb. Spalanie <9l to ma być w mieście, czy na trasie? Jak auto rodzinne to jednak kombi się lepiej nadaje.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Wrz 2010, 18:02

E90 mam na oku dobre w sedanie. A spalanie <9l ma być w cyklu mieszanym. Kombi już miałem, Forda Mondeo, i zadecydowałem że jednak jest mi to niepotrzebne. Macie jeszcze jakieś propozycje?
epidos
Nowicjusz

27 Wrz 2010, 21:31

Alfa Romeo 159 JTDm. Tylko nie wiem czy nie za małe jak na 4 osoby. W Alfie o 60l mniejszy bagażnik.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

28 Wrz 2010, 22:20

Wybór padł na BMW 320i E90. Pozdrawiam
epidos
Nowicjusz

01 Paź 2010, 21:11

I to jest chyba dobry wybór. Jeżeli będziesz miał chwilę czasu to wstaw zdjęcia swojej maszyny. Oby służyła jak najlepiej.
Pozdrawiam.
Mechanic
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Linie na drodze - nie dla ozdoby!
    Przekraczanie linii ciągłej pojedynczej lub podwójnej na zakręcie, w pobliżu skrzyżowania czy podczas wyprzedzania to częste zachowania na polskich drogach, mimo że utrzymanie swojego toru jazdy jest jedną z podstawowych ...

01 Paź 2010, 22:32

epidos napisał(a):Wybór padł na BMW 320i E90. Pozdrawiam

Bardzo Mądry Wybór. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

05 Lut 2011, 23:27

[center]Jak widzicie są fotki z alusami(letnie) i z kołpakami(zimowe). Autem przejechałem ok. 2tyś i jeździ się naprawde fajnie, cenie sobie najbardziej zwinność tego auta. Spalanie po mieście ok. 12l zaś w trasie na autostradzie spalił 9l. Bagażnik akurat, na małe wypady weekendowe starcza.

Auto dla rodziny do 60tyś złAuto dla rodziny do 60tyś złAuto dla rodziny do 60tyś złAuto dla rodziny do 60tyś złAuto dla rodziny do 60tyś złAuto dla rodziny do 60tyś zł

Jak jest jakiś dział specjalny to przepraszam bardzo ale nie znalazłem go :???: [/center]
epidos
Nowicjusz

06 Lut 2011, 00:16

Zdecydowanie E90 po lifcie wygląda jakoś ciekawiej. Niby różni się niewiele, ale jednak podoba mi się bardziej. Niemniej jednak Alfa Romeo 159 i tak bije ją stylistycznie na głowę... Zresztą podejrzewam, że nie tylko pod tym względem.
Jeśli miałbyś ochotę to możesz wrzucić fotki do tego działu:
https://www.forumsamochodowe.pl/fotki-na ... 19-105.htm
Pozdrawiam ! :smile:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

06 Lut 2011, 01:22

Jaki masz tam silnik? Bo jak R4 to coś za dużo Ci pali, no chyba, że ostro jeździsz. Nie było 320i 150km w tym modelu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Lut 2011, 12:53

Daro, dzięki za opinie i za podanie działu :) Co do wersji po lifcie, też mi się bardziej podoba, ale cóż, nie zawsze można mieć wszystko :P

jiGsaw, to jest R4. Co do jazdy, po mieście wiadomo, non stop światła i spalanie wysokie, a w trasie prędkość stała to 130 - 140km/h, czasem lubie przycisnąć jeszcze więcej i ogólnie ciężką noge mam także spalanie może być duże przez to. Słyszałem też, że 320i lubi spalić więcej od 325i, ale ile w tym prawdy, to nie wiem.
epidos
Nowicjusz