Pierwsze auto dla kobiety do 5500 zł.

12 Maj 2014, 15:50

tankowania (chodz wiem, że zazwyczaj gaz tankuje obsługa stacji), tego, że podobno nie można tankować podczas burzy, no i oczywiście na instalację kończy się przecież homologacja a to już kolejne koszty które trzeba będzie ponieść.
klaudwit
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 05 2014
Auto: nie mam

12 Maj 2014, 15:57

klaudwit napisał(a):tankowania (chodz wiem, że zazwyczaj gaz tankuje obsługa stacji), tego, że podobno nie można tankować podczas burzy, no i oczywiście na instalację kończy się przecież homologacja a to już kolejne koszty które trzeba będzie ponieść.

Z homologacją to prawda ale ona jest co chyba około 10 lat ważna więc te koszty nie są aż tak duże a tankują ci ludzie na stacji benzynowej a z tą burzą to nie wiem.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Maj 2014, 15:59

ile razy w roku masz w polsce burze? pierwszy raz slysze o czyms takim szczerze :mrgreen: a co do homologacji to konczy sie ona na butle, nowa z 200zl albo 300 i na 10lat spokoj :)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

12 Maj 2014, 16:04

W mieście diesel nie. Na początku pisałaś że chcesz auto bardziej kwadratowe a teraz wrzucasz pozaokrąglaną wszędzie Corse.. :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Maj 2014, 16:11

miałam na myśli bryłę auta, o to żeby nie było długie, tylko takie bardziej kwadratowe, no! więc proszę się tu ze mnie nie nabijać i napisać mi coś o tych silnikach. :D

btw znalazlam fabię, której kończy się homologacja niedługo za 4500, czy koszt w tym wypadku też byłby rzędu 300zl?
klaudwit
Nowicjusz

12 Maj 2014, 16:20

Dawaj tą Fabie tutaj :)
Ogólnie silniki w Corsie znakomite nie były, ja bym odpuścił, ogólnie diesel w mieście nie. Poza tym będzie głośno bo Corsa jest słabo wyciszona :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...

12 Maj 2014, 16:47

fabia: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

tylko silnik znow 1.4 może duzo palić?
klaudwit
Nowicjusz

12 Maj 2014, 19:36

Link nie działa, silniki VW sa paliwozerne (w skodzie sa właśnie VW)
Koniu
Forumowicz VIP

12 Maj 2014, 20:44

A ja bym nie kupił auta z gazem w którym kończy sie homologacja,10lat więc silnik będzie za jakiś czas do remontu,lepiej szukać coś z max 4-5letnią instalacją. Druga sprawa Fabia za 4500zł to nie wróży nic dobrego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Maj 2014, 20:46

Barol napisał(a):A ja bym nie kupił auta z gazem w którym kończy sie homologacja,10lat więc silnik będzie za jakiś czas do remontu,lepiej szukać coś z max 4-5letnią instalacją. Druga sprawa Fabia za 4500zł to nie wróży nic dobrego.

Mnie ciekawi czy ona ma w ogóle jeszcze podłogę albo czy silnik jest na chodzie. :D
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Maj 2014, 21:00

Barol napisał(a):A ja bym nie kupił auta z gazem w którym kończy sie homologacja,10lat więc silnik będzie za jakiś czas do remontu
wiec Panowie i panienki(krzysiek4000) jak jest w koncu z tym lpg? przeciez wiekszosc wypisuje ze lpg nie dziala szkodliwie na silnik i osiagi/spalanie pozostaja te same :o
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Maj 2014, 21:06

dominik89 napisał(a):wiec Panowie i panienki(krzysiek4000) jak jest w koncu z tym lpg? przeciez wiekszosc wypisuje ze lpg nie dziala szkodliwie na silnik i osiagi/spalanie pozostaja te same

NIe działa panno lalu(dominik89) szkodliwie na silnik jeżeli dba się o instalację ale i tak po pewnym czasie silnik zarobi po tyłku ale to po ok. 10-12 lat ciągłego użytkowania auta a dobrze założone LPG nie powinno mulić silnika.
Ostatnio edytowany przez Krzychu, 12 Maj 2014, 21:07, edytowano w sumie 1 raz
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Maj 2014, 21:07

Spalanie pozostaje takie samo zazwyczaj tylko na dobrze wyregulowanej sekwencji,w innych przypadkach musisz liczyć sie ze spalaniem większym o 1-2litry.
Gaz działa szkodliwie na silnik i to jest pewne,ostatnio nawet czytałem o tym artykuł,prędzej czy póżniej trzeba będzie zrobić remont.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Maj 2014, 21:13

nie widzisz smieszny pajacu ze odnioslem sie do wypowiedzi Barol;a? masz cos w glowie? bo chyba nic. spytalem jak jest z tym lpg, jesli on (barol) wolalby auto z5 letnia instalka niz 10 letnia. jestes [...] i [wulgaryzm] sie znasz na motoryzacji, kazdy post kopiujesz/malpujesz aby nabic licznik, smieszny pener, dajcie mi bana za szczerosc, jak widze takiego idiote na podobno najwiekszym forum motoryzacyjnym w pl, to mi sie rzygac chce.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Maj 2014, 21:18

Panowie spokojnie bo polecą owocki :wink:
Barol
Awatar użytkownika