Pierwsze auto dla kobiety która nie zna się na autach.

10 Gru 2012, 11:54

Właśnie matiz od początku łącznie z corsą i lanosem odpowiadały mi najbardziej, jednak jak nasłuchałam się, że są kruche, że nie daj Boże nawet mała stłuczka to w takim małym, kruchym aucie bardziej niebezpieczna dla dziecka. Podobno też są mocno wywrotne i ogolnie malo pozytywów o nich słyszałam dlatego zaczęłam szukać czegoś innego.

A co to te progi? To może być duży wydatek, czy raczej znośny?

Automat brzmi kusząco bo chyba ułatwia życie, ale pewnie jak sie zepsuje to majątek co?
szukamauta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 07 2012
Auto: Astra męża

10 Gru 2012, 12:11

Wywrotne są ale to przy większych prędkościach wchodząc w zakręt a przecież 90-100km/h w zakręt to samobójstwo choć niektórzy i tak jeżdzą.

Próg to element poniżej drzwi,zaznaczony białym okręgiem na zdjęciu
[link wygasł]
koszy wymiany progów w Matizie to max.1000zł.

Tak automat to dobra rzecz,niestety gorzej z kosztami,sama skrzynia około 1500zł plus wymiana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Gru 2012, 12:29

O kurcze taka droga ta wymiana? Niby w 4 tysiacach sie zmiesci, ale wiadomo im lepiej i za mniej znajdę tym lepiej. A to na pewno? Czy jest szansa że na żywo ktoś zerknie i stwierdzi, że da rade jeszcze trochę bez wymiany?

Jeju strasznie przepraszam że tak męczę, ale w otoczeniu mało kto się zna i korzystam póki mogę :)
dziękuję za pomoc i cierpliwe odpowiedzi :)
szukamauta
Nowicjusz

10 Gru 2012, 12:45

One były już robione bo fabrycznie progi są pod kolor nadwozia więc może wytrzymają jeszcze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Gru 2012, 14:56

I podkradli mi również matiza. Chciałam napisać/zadzwonić a ogłoszenie już archiwalne. Chyba do końca przyszłego roku bedę szukać, pfu pfu.
szukamauta
Nowicjusz

10 Gru 2012, 15:42

Tylko zastanów sie czy jest sens jechać po Matiza aż 360km a co jak trafisz na mine?
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak hybrydy oszczędzają paliwo?
    Samochody ze spalinowo-elektrycznym napędem hybrydowym zyskują coraz większą popularność. Dzieje się tak w dużej mierze dzięki nawet o połowę mniejszemu niż w przypadku pojazdów konwencjonalnych zużyciu paliwa, a zatem ...

10 Gru 2012, 15:50

Czyli lepiej czekać aż pojawi się jakies cudo tu w okolicy?

A tak serio. Czy jest gdzieś jakieś porównanie czy np taki matiz będzie bardziej groźny dla dziecka siedzącego z tyłu- przy stluczce jak np inne tansze modele np lanos czy corsa?
szukamauta
Nowicjusz

10 Gru 2012, 15:53

Tak a może jakaś giełda samochodowa w okolicy?
Barol
Awatar użytkownika

10 Gru 2012, 17:45

Moj typ - skoda felicia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM

10 Gru 2012, 17:54

Poradzę Ci z własnego doświadczenia.
Co powiesz o Seacie Ibiza? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Znajoma takim jeździ, regularnie serwisuje, nawet silnik ten sam. Auto dynamiczne, rano do pracy + dodatkowo dziecko odwozi do przedszkola, spala niewiele, naprawy sporadyczne i tanie, ma już kilka lat i nie ma zamiaru zmieniać. Poza tym to naprawdę ładne autko jak na swoje lata i ceny też są niskie, bo jakoś nigdy popularności wielkiej nie zdobyło.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

10 Gru 2012, 23:56

Hej, Biała Podlaska to jednak za daleko dla mnie. CO innego po wymarzone auto a co innego po takie pierwsze.

Co do skody Felicji- moja przyjaciółka sprzedaje taką i mąż powiedział, że w żadnym wypadku bo to i tamto ;/

Nie chcę wyjść nas wybredną, po prostu pieniądze są na koncie męża i trochę mimo wszystko jestem skazana na niego i jego zdanie.
szukamauta
Nowicjusz

11 Gru 2012, 08:09

To spytaj sie go co on by kupił za te pieniądze bo jestem ciekaw :)
Barol
Awatar użytkownika

11 Gru 2012, 10:50

Żeby on jeszcze coś polecał, albo przysiadł ze mną i mi pomógł. A tu dorywcza pomoc i ciągłę marudzenie. Dlatego przyszłam tu prosić o rady bo może jakieś fajne argumenty, propozycje i w końcu coś ruszy. Coś się spodoba i bedzie godne dla Panicza.

Dla niego koniecznie na gaz - chociaż ja w sumie aktualnie to już się tyle nasłuchalam, że nie wiem czy chce na ten gaz ;-)

[link do Tablica wygasł]:
A jak myślicie, ten jest ok?
szukamauta
Nowicjusz

11 Gru 2012, 13:42

Mnie zastanawiają dwie rzeczy,dlaczego nie ma zdjęc lewej strony auta a druga to dlaczego deska rozdzielcza od strony kierowcy jest jakaś wyblakła i kierownica podobnie.

Ja zrobiłem rzut na świeże ogłoszenia i znalazłem takie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] moim zdaniem ciekawa oferta,nowy przegląd,ma wspomaganie i centralny a te tylne drzwi można zrobic za reszte kasy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Gru 2012, 14:27

Oooo, widzę wrocław i strzelin czyli extra. Uno bardzo kusi ceną, zadzwonimy.
A to 1.0 to nie jest źle? Bo pamiętam jak coś było 1.1 to pisaliście że to mało? Chociaż może się mylę.
A co do lanosa to chodzi o te małe wgniecenie? A można z czymś takim jeździć w razie czego?
szukamauta
Nowicjusz