Pierwsze auto dla kobiety

06 Kwi 2008, 15:58

A myślałaś o Clio? Osobiście nabyłam takie ponad miesiąc temu i jestem z niego jak na razie bardzo zadowolona. Ma dość przestronne wnętrze, świetną widoczność we wszystkich kierunkach, mało pali, pewnie trzyma się drogi i jak trzeba - potrafi przyspieszyć. No i jeszcze jedno... jest niewiele miejsc w których nie dałoby się nim wymanewrować;)
Co do Pandy - ciasna okrutnie. Sama rozważałam Atosa i patrząc w tej chwili jakoś ciężko mi jest sobie wyobrazić podróżowanie na dłuższą metą takim samochdem mając po prawej pasażera. Ani ja ani mój chłopak jakimiś wielkoludami nie jesteśmy a miejsca z przodu jest tak powiedziałabym bardzo akurat w Clio a co tu mówić o czymś węższym?
Wybierając między fiatami chyba postawiłabym na Punciaka bo te 20 cm więcej na płycie podłogowej na prawdę wiele daje w codziennym użytkowaniu auta.
asienka
Nowicjusz

Miejscowość: lublin/warszawa

06 Kwi 2008, 20:54

Clio II ? Mój kolega tym jezdzi... 1,2 benzyna i Ci powiem, że bardzo fajne autko, ładnie przyśpiesza, jest wygodne. Jechaliśmy nim kiedyś w 5 osób w 300 km trasę i nawet nie było źle :D Z lekka scisk z tyłu, ale daliśmy radę :D Świetne auto ;]
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

08 Kwi 2008, 15:50

Nie Matiz, i na pewno nie Panda. Panda ze wzgledu na plastikowość środka i ogólnie wygląd pudełkowaty. Matiz ... jakoś nie podchodzą mi te samochody, ale oczywiście różnie gusta są. Raczej Corsa ... kobiecy, delikatny i nawet przyzwoity wygląd. Córka posiada i jest zadowolona. Polecam:) Pozdr.
n4
Nowicjusz

09 Kwi 2008, 14:29

a Fiesta albo polo? co myslisz o tych autach?
moim zdaniem zwlaszcza na polo choc juz w swoich latach warto zwrocic uwage. za podana kwote fieste juz mlodsza mozna kupic z niezlym wyposazeniem.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzydziestolecie VW California - ikona wśród kamperów
    30 lat temu pierwszy egzemplarz modelu California wszedł na rynek. Był to początek wyjątkowego sukcesu. Marka Volkswagen Samochody Użytkowe świętowała urodziny ikony wśród kamperów podczas targów Techno-Classica ...