Pierwsze auto dla początkującego kierowcy (4500zł)

03 Lip 2010, 22:02

No 1.2 jest najlepszą jednostką ale nie za te pieniądze.Tutaj znalazłem jeszcze ciekawą oferte [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lut 2011, 17:30

miichal napisał(a):hm, no więc poczytałem i się dowiedziałem, że to awaryjne auta nie tylko jeśli chodzi o silnik ale także o zawieszenie i elektronikę (chociaż nie jestem pewny czy wszystkie wersje czy tylko ta 1.4).
sugerujecie 1.6 - wyczytałem, że dynamiczny za co jednak płaci się litrami spalanego paliwa... a co myślicie o silniku bravo 1.2? :) ja tam nie muszę być demonem szybkości na drogach, preferuję raczej bezpieczną, spokojną jazdę :P
na Twoim miejscu celowalbym w jakies duze okazje, moze Hyundai Coupe? calkiem dobrze wyglada, za 7tys dostaniesz model ze skora w srodku (mozna doinwestowac) ponoc sie nie psuja. Za ta kase fiat bravo jest fajny... nie kupuj lepiej bezplciowych civicow, bo bedziesz rzygal na jego widok. Moze renault megane? Opel Tigra ewentualnie... Audi 80 coupe (efektowny) :)
Porsche_lover
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

20 Lut 2011, 17:45

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania,autor tematu ma na auto 4500zl a nie 7000zl.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lut 2011, 20:55

Brava, bravo się sypią, wiem, bo mój przyszły teść jest diagnosta :P Polecam lanosa, mazdę 323, hondę civic VI. No oczywiście podstawą jest to, żeby samochód był zadbany, bo jeśli bd złom to i vw bd się sypał.
michal2409
Początkujący

Miejscowość: Mniów (k. Kielc)

20 Lut 2011, 21:18

W takiej kwocie poszukałbym Astry F - sprawdzony, nie specjalnie awaryjny; wytrzymałe silniki, dobrze znoszące gaz, tanie części. Za 4,5k już znajdziesz fajny egzemplarz.
Ewentualnie Primera P10, stary wytrzymały japoniec z silnikami nie do zajechania.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

20 Lut 2011, 21:44

Ale panowie po co odgrzewacie kolteta sprzed ponad pół roku??Autor tematu raczej nie czekał już na wasze rady.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...

20 Lut 2011, 21:49

a, sorry nie zauważyłem daty, zobczyłem odpowiedzi i napisałem.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA