Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów
Chciałbym prosić o radę odnośnie kupna swojego pierwszego pojazdu.
Czytałem już kilka różnych tematów podobnych do mojego (z różnymi kwotami granicznymi) jednak postanowiłem założyć swój topic z racji tego, że mam kilka swoich typów.
Kierowcą jestem od prawie roku, tzn. prawo jazdy posiadam już prawie rok, jednak autem jeżdżę bardzo sporadycznie.
Na zakup swojego auta mogę przeznaczyć 4500pln (+/- 200). Sam na motoryzacji nie znam się zbytnio, wiem tylko tyle co usłyszę w różnych programach motoryzacyjnych
Przeglądałem wiele aukcji w poszukiwaniu jakiegoś sensownego pojazdu, chociaż wiem, że w tej cenie trzeba dużo poszukać by znaleźć coś i później nie żałować.
Jakie chciałbym, by było moje autko?
Nie będę ukrywał, że zależy mi na tym, by było przede wszystkim ekonomiczne, tanie w utrzymaniu a jednocześnie by wyglądało 'w miarę' przyzwoicie. Celowałbym w jakiegoś hatchbacka (sedan czy kombi wydają mi się za duże jak na początek) z rocznika powyżej 1998.
Zastanawiałem się nad takimi modelami:
* Rover 200/214/216
* Renault Megane
* Seat Ibiza/Cordoba
* Toyota Corolla
* Opel Corsa (C?)
* jakaś Alfa Romeo?
* Mazda 323
Wiem, że jestem może za bardzo wybredny
![Razz :P]()
ale proszę o radę - którym z wymienionych powinienem się bardziej zainteresować, a których powinienem omijać z daleka? może są jeszcze jakieś interesujące pozycje, których nie wymieniłem?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi, pozdrawiam
![Smile :)]()