Pierwsze auto dla studenta do ok 10 tysięcy(lpg lub benzyna)

01 Lut 2014, 23:06

Witam
Poszukuje swojego pierwszego samochodu tak do 10 tysięcy, z wymagań to mam w zasadzie tylko jedno wspomaganie kierownicy :) Najbardziej interesowałyby mnie samochody z lpg, dobrego diesla w tej cenie raczej ciężko będzie znaleźć. Czytałem trochę opinii o Corolli E11, że dobrze sprawdza się z instalacją gazową, głównie zależy mi na tym abym mógł dostawać się na uczelnie, ponieważ mam nogę po operacji i póki, co dłuższe spacery odpadają. Jeżeli moglibyście mi coś polecić albo doradzić, na co powinienem zwracać uwagę przy wyborze samochodu, będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Karolus
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Civic VII
Silnik: 1.7 CTDi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

01 Lut 2014, 23:12

Corolla e11 jest dobra . Można od 1 właściciela dostać :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lut 2014, 00:06

Karolus napisał(a):Czytałem trochę opinii o Corolli E11, że dobrze sprawdza się z instalacją gazową,

Jak kupisz corollkę e11 przed lifta to możesz zapomnieć o kłopotach z autem. Generalnie nie ma tematu. Wszystkie silniki są fajne 1,6 16V jest dosyć szybki i baaardzo oszczędny...
E11 po lifcie szukaj diesla d4d...jest bez dwumasy i mało pali.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Lut 2014, 16:20

Przed liftem rozumiem to te egzemplarze z okrągłymi światłami :P
A jak jest z kwestią przebiegu, bo z tego, co widzę w ogłoszeniach to większość z tych samochodów jest tak pod 200 tysięcy, czy nie jest to jakaś magiczna granica po przekroczeniu, której potrzebny jest remont silnika ?
Co możecie powiedzieć o silniki 1.3 + lpg ?
Karolus
Nowicjusz

02 Lut 2014, 16:37

Taka Corolla zrobi i 600 tysięcy przy odpowiednim dbaniu :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lut 2014, 19:36

Karolus napisał(a):większość z tych samochodów jest tak pod 200 tysięcy, czy nie jest to jakaś magiczna granica po przekroczeniu, której potrzebny jest remont silnika ?

to jest taka magiczna granica dla polaczków, pamiętające czasy gdzie polonezy czy duże fiaty ledwo osiągały taki przebieg i lądowały na złomie... po prostu ładnie wygląda taki niski przebieg na liczniku i można się pochwalić przed znajomymi jaką się igłę kupiło ;) Jak ktoś nie dba o auto to mu się rozleci po 100tys. a jak dba to zrobi spokojnie 5-8x tyle.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX
    Pierwsza generacja Hondy NSX była autem niezwykłym. Przełomowe nadwozie wykonane w całości z lekkiego aluminium, silnik V6 znajdujący się za plecami kierowcy i niezwykłe właściwości jezdne wywoływały zachwyt. NSX powróciło ...
    Mercedes-Benz A 45 AMG fascynujący samochód kompaktowy
    Po raz pierwszy w historii sportowy oddział Mercedes-Benz prezentuje fascynujący samochód kompaktowy. A 45 AMG to element strategii "AMG Performance 50", stworzonej dla uczczenia 50. urodzin AMG w 2017 roku. Do jego ...

04 Lut 2014, 12:15

Trochę szukałem tego auta w gazie ale jest ich dosyć mało, w jakim przedziale mieszczą się koszty założenia instalacji gazowej do tego samochodu ?
Karolus
Nowicjusz

10 Lut 2014, 20:26

szybki napisał(a):Jak kupisz corollkę e11 przed lifta to możesz zapomnieć o kłopotach z autem. Generalnie nie ma tematu. Wszystkie silniki są fajne 1,6 16V jest dosyć szybki i baaardzo oszczędny...
E11 po lifcie szukaj diesla d4d...jest bez dwumasy i mało pali.

A czemu wersje benzynowe tego modelu po lifcie są gorsze ?
Karolus
Nowicjusz