Pierwsze auto dla studenta do ok 10 tysięcy(lpg lub benzyna)

01 Lut 2014, 23:06

Witam
Poszukuje swojego pierwszego samochodu tak do 10 tysięcy, z wymagań to mam w zasadzie tylko jedno wspomaganie kierownicy :) Najbardziej interesowałyby mnie samochody z lpg, dobrego diesla w tej cenie raczej ciężko będzie znaleźć. Czytałem trochę opinii o Corolli E11, że dobrze sprawdza się z instalacją gazową, głównie zależy mi na tym abym mógł dostawać się na uczelnie, ponieważ mam nogę po operacji i póki, co dłuższe spacery odpadają. Jeżeli moglibyście mi coś polecić albo doradzić, na co powinienem zwracać uwagę przy wyborze samochodu, będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Karolus
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Civic VII
Silnik: 1.7 CTDi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

01 Lut 2014, 23:12

Corolla e11 jest dobra . Można od 1 właściciela dostać :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lut 2014, 00:06

Karolus napisał(a):Czytałem trochę opinii o Corolli E11, że dobrze sprawdza się z instalacją gazową,

Jak kupisz corollkę e11 przed lifta to możesz zapomnieć o kłopotach z autem. Generalnie nie ma tematu. Wszystkie silniki są fajne 1,6 16V jest dosyć szybki i baaardzo oszczędny...
E11 po lifcie szukaj diesla d4d...jest bez dwumasy i mało pali.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Lut 2014, 16:20

Przed liftem rozumiem to te egzemplarze z okrągłymi światłami :P
A jak jest z kwestią przebiegu, bo z tego, co widzę w ogłoszeniach to większość z tych samochodów jest tak pod 200 tysięcy, czy nie jest to jakaś magiczna granica po przekroczeniu, której potrzebny jest remont silnika ?
Co możecie powiedzieć o silniki 1.3 + lpg ?
Karolus
Nowicjusz

02 Lut 2014, 16:37

Taka Corolla zrobi i 600 tysięcy przy odpowiednim dbaniu :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lut 2014, 19:36

Karolus napisał(a):większość z tych samochodów jest tak pod 200 tysięcy, czy nie jest to jakaś magiczna granica po przekroczeniu, której potrzebny jest remont silnika ?

to jest taka magiczna granica dla polaczków, pamiętające czasy gdzie polonezy czy duże fiaty ledwo osiągały taki przebieg i lądowały na złomie... po prostu ładnie wygląda taki niski przebieg na liczniku i można się pochwalić przed znajomymi jaką się igłę kupiło ;) Jak ktoś nie dba o auto to mu się rozleci po 100tys. a jak dba to zrobi spokojnie 5-8x tyle.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dwie lewe ręce - obsługa własnego auta
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...
    Bugatti type 57 Sc Atlantic
    Bugatti Type 57 SC Atlantic. Produkcja modelu type 57 zaczeła się w 1934 roku i trwała aż do 1940. Wersja Atlantic weszła do produkcji w 1936 roku.Jean Bugatti był synem założyciela tej szlachetnej marki i zarazem projektantem ...

04 Lut 2014, 12:15

Trochę szukałem tego auta w gazie ale jest ich dosyć mało, w jakim przedziale mieszczą się koszty założenia instalacji gazowej do tego samochodu ?
Karolus
Nowicjusz

10 Lut 2014, 20:26

szybki napisał(a):Jak kupisz corollkę e11 przed lifta to możesz zapomnieć o kłopotach z autem. Generalnie nie ma tematu. Wszystkie silniki są fajne 1,6 16V jest dosyć szybki i baaardzo oszczędny...
E11 po lifcie szukaj diesla d4d...jest bez dwumasy i mało pali.

A czemu wersje benzynowe tego modelu po lifcie są gorsze ?
Karolus
Nowicjusz