Tak jak inni wspomnieli grupa VW to chyba jedyny rozsądny wybór w tym temacie, zastanów się tylko konkretnie jaki segment bo na trasy Corsa..trochę średnio poza tym no Audi A4 a Corsa..to tak dziwnie trochę..
Dla mnie zwykły kompakt segment C to jedyny normalny wybór i takie minimum, jak masz zamiar po 300 kilometrów jeździć.
Natomiast grupa VW..no Toledo nie bedzie złe ale w wersji 1,8 i tak kiepsko jedzie, nie wiem czy warto, absolutnie tak jak pisze Ossy na Leona zbyt mizerny budżet.
A4 droższe w utrzymaniu i połowa aut to tak jak Passat B5 trupy.
Moim zdaniem dobra opcja to Audi A3 8L 1,8 lub 1,8T w drugiej opcji masz całkiem niezłą moc i osiągi fajne.
No nie patrz na auta na zasadzie które mi pozwoli przejechać 300 KM, które będzie odpalać bez problemu itd..nie pordzewiałe..
To jest kwestia stanu auta, drobne ogniska korozji mogą być z czasem możesz je zrobić ale jak rdzewieje na potęgę to się nie kupuje, tak samo jak nic nie trzyma, pali kiepsko, silnik brzydko pracuje to się szuka następnego.
Sprawdzasz stan blacharski, szczeliny, opony, odpalasz silnik słuchasz jak pracuje, oglądasz pod maską czy nie ma wycieków, potem jazda czy zawieszenie ok itd..
Najlepiej to zaprosić kogoś z miernikami + przejazd na ścieżkę zdrowia do Stacji Kontroli.
Aha a jak byś kupował Audi A3 1,8T to możesz np podpiąć komputer z interfejsem VAG-a i za pomocą bloków pomiarowych sprawdzić jak to wszystko pracuje
http://sprawdz.auto.pl/diagnostyka-1-8t/Także nie kupuj na zasadzie że ładny z zewnątrz bo się nieźle rozczarujesz..