Przeszperałem trochę internetu i też dużo waszych ciekawych propozycji i wyklarowała mi się taka oto lista i budżet do 20tys.:
1. Fiat Grande Punto (albo Evo, ale w budżecie może być ciężko) - ponoć mało awarii i tanie w naprawie, ale też chyba dość irytujące częste problemy z elektroniką. I bardzo ciężko o klimę w automacie.
2. Hyundai i20 gen 1 (gen 2 może być ciężko) - fajne pudełko, z klimą i spoko wyposażeniem da radę. Ponoć problemy ze skrzynią i rdzą już w tym wieku.
3. Hyundai i30 gen 1 (gen 2 może być ciężko) - jak wyżej.
4. Kia Ceed gen 1 (gen 2 może być ciężko) - jak wyżej.
5. Dacia Sandero gen 1 (gen 2 może być ciężko) - trochę wieje z niego plastikiem i takim autem zabawkowym, z klimą bywa ciężko, ale nienajgorzej. Kusi ponoć też małą awaryjnością.
6. Renault Laguna gen 3 - Laguna jak to Laguna, sprawia wrażenie bardziej luksusowej i wygodnej. Dość bogate wyposażenie, ale ciekawe czy elektronika taka lipna jak się zwykło psioczyć na Renówki.
7. Ford Fiesta mk7 - też takie spoko pudełko, wyposażenie niezłe.
Wiem, że większość aut to tacy wzajemni rynkowi konkurenci, ale na coś decydować się trzeba. Jakie są wasze przemyślenia nt. tej listy? Zawsze w cenie też wskazówki typu "ten silniki spoko, tamtego unikaj".
W ostateczności zadecyduje może argument tego który model będzie miał fajny egzemplarz w okolicy, ale fajnie by było odsiać i wiedzieć na co się piszę
![Szczęśliwy :D]()