REKLAMA
Witam serdecznie
Poszukuje swojego pierwszego auta w cenie 12-13 tysięcy złotych. Generalnie upatrzyłem sobie następujące modele:
- Leon I
- Focus II
- Mazda 3
- Audi A3
- Golf 4
Chciałbym, żeby dużo nie paliło, ale mimo wszystko potrafiło pokazać pazur. Autem będę dojeżdżał zazwyczaj do pracy (około 25-30km), ale 2-3 razy w miesiącu będę jeździł w trochę dłuższe trasy 100-150km.
Koniecznie szukam auta 5drzwiowego, hatchback ew. sedan. Kombi odpada, chyba że Focus II, który sprawia wrażenie smukłego jak na kombi, ale to może tylko takie moje wrażenie.
Diesel czy Benzyna - bez większego znaczenia, najważniejsze, żeby dużo nie palił.
Najbardziej upatrzyłem sobie Leona 90KM (Ze względu na brak "dwumasu", który jak się zepsuje, to sporo kosztuje).
Od razu napiszę, że na autach nie znam się za bardzo, od nie dawna zacząłem czytać i przeraziły mnie trochę koszta naprawy auta, które posiadają pompowtryskiwacze czy koła dwumasowe, chyba że to legendy i nie da się tego tak łatwo zepsuć.
Prosiłbym o jakieś linki najlepiej z pomorskiego, ew ze strony blocket.se, bo też mam taką możliwość kupna samochodu, ale wiadomo, że koszta wzrastają (sprowadzenie itd)
Pozdrawiam