pewnie dlatego ze jest najcięzsza z całej spółki ? pewnie dlatego że dopiero silniki 1.8 i 2.0 oferują przyspieszenie na poziomie golfa 1.6 ?
pewnie dlatego że częsci do golfa wcale nie są drozsze , bo pewnie dlatego ze najtanszy wahacz kosztuje 70 zł
pewnie tez ze względu na jakosć wykonania ? no i na pełen ocynk a3 i golfa ?
pewnie tez fakt że te auta za bardzo nie traca na wartosci ?
pewnie tez temu ze za 15 kafli masz a3 w ładnej skórze , z kompem , z climatronic'iem
pewnie dlatego że ma bardzo ciekawa game silników , oferują całkiem ciekawy wyglą zewnętrzny , ogromną ilosc zamienników , czesci uzywanych... nie wiem , chyba coś w tym jest że ludzie jednak wola brac skody , seaty , volkswageny czy audi od opla .
może to strach przed rdzą znaną z poprzednich modeli , nie wiem dlaczego tak jest , ale wiem że ludzią takie auto z grupy vag się spodoba , wiec im je polece bo wcale nie jest złe no i są zadowoleni , natomiast na ople ludzie lubia nażekać ,,,
bo pomijajac wszystko ale skrzynie f17 i f18 to taka pięta achillesowa , jedni maja z tym problem a inni nie ...
może też to spalanie oleju o którym tyle sie słyszy i norma jaka wystawił opel ?
ale to chyba problem małych pojemnosci ,,,
nie wiem ale jakos do mnie za ekonomia i zrywnoscia bardziej przemawia ibiza 1.4 o mocy 100 koni niz astra 1.8 czy 2.0 na szczescie asrta ma wiekszy bagaznik i wiecej miejsca , a ze autor ma zamiar jezdzic sam + ew 1 osoba , to dobrze sie składa , miejsca im nie braknie ....
ale powiem szczeże dlaczego odradziłem astre
DLA MNIE ASTRA II Z MAŁYM SILNIKIEM BENZYNOWYM JEST WARTA 10000ZŁ A NIE 15
A
NA PIERWSZE AUTO GDZIE OC DLA NASTOLATKA WYTNOSI 1700ZŁ LUB WIECEJ ZA SILNIK 1.8 NIE JEST NAJLEPSZYM WYBOREM
i to chyba racja jest...
bo nie wiem jaka wersje z jaką mielibyśmy porównać , generalnie volkswagen i audi zdajac sie byc wyzej od astry jako półka
nie mam zamiaru nikogo obrażac , ale niech mi ktos udowodni dlaczego astra II jest lepszym autem od audi a3 i golfa które są drogie bo czesci do nich są masakrycznie tanie i na przemian wymienne z np jeszcze skoda octavia ,,, generalnie do nich czesci przez najblizsze 30 lat nie zabraknie a co dopiero zamienników ,,, z czegoś rodzi się cena ,,,