No więc podam Ci parę wskazówek:
1. Sam zrobiłem prawo jazdy w marcu i szukałem samochodu do 25 tyś (Volvo), motałem się strasznie, a lato się zaczynało więc trzeba było w końcu kupić. 25 tyś to ogromne ryzyko jak się nie znasz na samochodach i do tego nie umiesz jeździć - bo wiesz mi że ja też myślałem że już umiem
Ale nawet nie o to chodzi, po prostu nie wiesz co tak naprawdę chcesz na własnej skórze, takie pierwsze priorytety można mieć jak się pojeździ własnym autem co najmniej 3 miesiące.
Więc tak w ciemno proponowałbym wziąć tani samochód. Ja tak zrobiłem, kupiłem za 3400zł , jeżdżę pół roku i zmieniłem tylko olej. Myślę że to była super decyzja i zastanawiam się czy w ogóle potrzebuje lepszy.
2. Kup na allegro jakiś
katalog np z Auto-świata "Auto świat katalog " i tam znajdziesz setki samochodów ich opisy i to Ci na pewno pomoże.
3. Jeżeli mimo wszystko decydujesz się na droższy samochód to weź może Audi a3 z nowszej generacji z silnikiem jakimś oszczędnym. Lub jak chcesz większy wóz, lepiej wykonany, ogólnie moim zdaniem klasę wyżej to kup e39 po lifcie z 2001/2003 , ja o takim teraz myślę, tylko zadbany w bardzo dobrym stanie to wydatek właśnie 20-25 tyś , samochód ma starszą technologię ale nie ma co go porównywać z nowszymi.