REKLAMA
Hej!
Mam proste ale bardzo trudne pytanie. Szukam mojego pierwszego auta. Nie rozwijając się jak papier toaletowy, oto co mnie interesuje:
- centralny zamek
- wielofunkcyjna kierownica
- elektryczne lusterka
- fajnie gdyby miał wbudowany GPS ale wiem, że w tej cenie to jedynie marzenie,
- gniazdo USB
- autko dość duże w środku, przestronne tak żeby nikt się nie cisnął
- 4/5 drzwiowe
- benzyna/benzyna+lpg
- silnik na tyle dynamiczny żeby na trasie móc jechać czasami też lewym pasem ruchu
- mało awaryjne, a jeśli już naprawy to przynajmniej aby nie pożarły nie wynosiła 2 minimalnych krajowych
- manual
- komputer pokładowy
Co do preferencji marek nie mam ogółem większych zastrzeżeń natomiast najbardziej patrzę na Honda, Chevrolet, Opel, Seat.
Co do rzeczy, których nie chciałbym aby auto miało/robiło:
- bez mydelniczkowego wyglądu [jedna duża kulka ]
- nie kombi, coś w stylu hatchback/sedan
- fajnie gdyby w kabinie kierowcy na trasie jadąc 100km/h było słychać muzykę, a nie zawodzenie silnika
Wiem, że wymagania wysokie, a budżet niski ale może z własnego doświadczenia podzielicie swoimi przemyśleniami. Proszę o rady co z mojej listy wywalić, co zamienić, a co ewentualnie dodać. Poza moimi upatrzonymi markami proszę napiszcie też swoje pomysły, na co zwracać uwagę przy niektórych egzemplarzach etc.
Jestem pewien, że jako świetni kierowcy i wielbiciele aut będziecie w stanie mi coś doradzić
EDIT: Co do aut, które już oglądaliśmy w internecie i które nam się podobają: Chevrolet Cruze, Opel Insignia, ew. Seat Ibiza IV.