Żeby nie być gołosłownym przejrzałem tematy, aż do początku tego roku i znalazłem tylko rovery, tico, lanosy, cify, czyli ogólnie auta, które raczej mało mnie interesują.
Na temat samego golfa 3 i corsa b, a co ważniejsze ich porównania nie znalazłem nic, a na samym google, znalazło mi tylko 3 konkretne wyniki dotyczące takiego tematu. Wszystkie dotyczyły diesla, i kończyły się na porównaniu takich silników.
Megane właśnie z tych tematów mi się podoba, ale nasłuchałem się dosyć dużo nieciekawych opinie n.t tego modelu. Od jednego wujka, który sprowadza części z Francji usłyszałem, że tamtejsze części są dosyć drogie, a same renault miewają częste wpadki. Dlatego właśnie raczej nie brałem pod uwagę renault. A peugeotow wolę unikać, tym bardziej, że chyba o ile się nie mylę to właśnie 306 miały "samodestrukcyjną" naturę i lubiły się podpalać xD?
Początkowym zamiarem było zaczekać do października i kupić auto za ok 8-10 tys, ale z pewnych powodów po prostu będę potrzebował te auto szybciej, a tamtą kasę, która chciałem później przekazać na auto (ok 2-4 tys), przeznaczyć na jakieś naprawy czy "cuś"
.
Ta megane I, jest podobna w "wygodzie" i awaryjnosci do Fluenc'a może? Bo akurat z tym renault mam dobre doświadczenia.