20 Kwi 2019, 17:09
Cześć,
Planuję zakup pierwszego samochodu do 5000zł z LPG. Modeli jest sporo a ja jestem raczej zielony, niedawno zrobiłem prawo jazdy i ma to być samochód w którym nabędę doświadczenia za kierownicą. Samochód na dojazdy do szkoły (Warszawa) oraz raz na 2/3 tygodnie trasa ok 200km. Jeździć będę nim raczej sam, czasem może zdarzyć się że wsiądzie więcej osób. Zależy mi na tym żeby nie tylko samo auto było we w miarę przyzwoitym stanie, ale też żeby było ekonomiczne i nie koniecznie ostatnia zawalidroga ze względu na te trasy od czasu do czasu. Z bagaży fajnie byłoby gdyby mieścił się do środka rower z wyjętym przednim kołem. Preferuję auta 5 drzwiowe.
Myślałem głównie o hatchbackach. Co sądzicie o modelach typu Golf IV, Polo, Peugeot 206, Fabia, Colt, Civic VI?
Zakładam temat bo zależy mi na konkretnych ogłoszeniach bardziej niż samych modelach bo trudno mi cokolwiek ocenić samemu, ale wszelkie porady docenię. Lokalizacja auta preferowana: Ostrołęka, Zambrów, Łomża, Białystok, Warszawa i okolice.
Pozdrawiam