Pierwsze auto do 5tys.

08 Maj 2011, 14:34

Witam. Czytałem kilka tematów jednak nie mogłem znaleźć takiego, w którym zawarte byłyby wszystkie aspekty auta, które mnie interesują Prawko mam już ponad rok, jednak dopiero teraz przyszedł czas na zakup pierwszego własnego autka. Nie mam jeszcze dokładnie sprecyzowanego modelu. Przejdę do sedna.

Poszukuję autka:
*z gazem,
*do 5 tys zł (a najlepiej trochę mniej żeby zostało coś na wymiany na początek),
*silnik max. 2.0
*moc nie musi być jakaś duża wystarczy ok. 90-100 KM
*lakier - nie musi być wszystko idealnie sam mogę zrobić niewielkie poprawki
*tanie w eksploatacji

Rozglądałem się za kilkoma autami:
*Hondą Civic V z silnikiem 1.5 jednak nie jestem pewien czy w tej kwocie jestem w stanie znaleźć w miarę ogarnięty egzemplarz
*BMW e30 z silnikiem 1.8 jednak tu pojawia się problem utrzymania takiego samochodu
*Audi 80 B3 1.8 jak na razie to chyba najlepsza opcja
*Mazdą 323F plusem jest przede wszystkim silnik , jednak nie wiem jak z utrzymaniem takiego auta no i wygląd trochę mi nie pasuje.
*Oplem Astrą jednak trudno chyba znaleźć w tej kwocie auto z mocą ok. 100 KM

Proszę o jakieś inne typy aut, lub o opinie na temat wyżej wymienionych - czyli jestem otwarty na wszelkie propozycje :wink:

Pozdrawiam
hmatulik
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpackie

08 Maj 2011, 14:55

Na 323f Ba troszke za mało..... Civic 1.5 jest tutaj najlepszą opcją dobre osiągi niska awaryjność ekonomiczny w miare,minusem jest blacharka ale jak mówisz że dasz rade coś samemu pomajstrować to bedzie ok :razz: 80 b3 i e30 juz nie będa pierwszej świeżosci... pozostaje jeszcze opcja mitsu colt
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

08 Maj 2011, 15:21

ale w tej kasie można znaleźć Civica 1,5 w gazie z dobrym silnikiem?
hmatulik
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpackie

08 Maj 2011, 15:44

Hmm proponowałbym raczej bez lpg i założyc we własnym zakresie(koszt 1500zl) do 6 tyś możesz wyrwać coś najlepiej z silnikiem 1.5 jest wiele ogłoszeń,więc trzeba jezdzić i ogładać zwaracaj uwage na "siwy"dymek z wydechu i korozje nadwozia bo to słabe strony tego auta... napewno nie będzie to cudo bo już pare latek ma ale będziesz zadowolony
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

08 Maj 2011, 16:29

A ja zaproponuje moje ulubione autko :mrgreen: Daewoo Lanos.
-silniki dobrze znoszą gaz.
-silnik 1.6 106KM jest największy i wystarcza w zupełności.
-na gazie jeżdzisz nim za grosze.
I tak na wiasen samochody Daewoo niczym nie odstają od innych.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Maj 2011, 18:31

Też polecę lanosa :)
Poza pozytywami co kolega wyżej napisał w tej cenie dostaniesz jeszcze z Klimą pewnie.
Do tego części śmiesznie tanie, ba stwierdzę wręcz że tanie to są części do Passata B bo lanos schodzi jeszcze niżej.
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

08 Maj 2011, 18:44

Za 5tys moze być srednio z tą klimą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Maj 2011, 11:45

Może Golf III ?? ;)

Tani w utrzymaniu, części od groma i za śmieszne pieniądze, prosta budowa i każdy mechanik ci to naprawi. :) Za 5 tysi to jakiś miarowy egzemplaż powinieneś kupić ;)
..::MUSCLE CAR FAN::..
ToM3Q
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: czeluść piekła