Wiele osob odwiedza to forum, pyta jakie auto kupic a pozniej nie mowia co kupili, jak im sie zakup podoba i nie daja odpowiedzi na pytania zadane w swoich postach, dlatego ja wam opowiem co kupilem. Miał być Lanos, Bravo, Xsara, albo Cordoba a skonczylo sie na.... Audi 80 (glownie przez to, ze w okolicy nie bylo ciekawych egzemplarzy tych aut). Wszystkimi autami, ktore mi polecaliscie mialem okazje jezdzic i sa to dobre auta, ale tylko Xsara moze rownac sie z komfortem podczas jazdy z Audi. Auto ciagle wyglada swietnie i musze przyznac ze starsze niemieckie auto moze byc porwnywane z mlodszym francuzem, forderm, fiatem, seatem czy azjata i wygrac to porwnanie.
Kupilem:
Audi 80 B4
1993 rok przebieg 200km (cyferki na liczniki stoja rowniotko jak zolnierze na defiladzie)
3 lata w kraju
silnik 2.0 8V 90km (do 120 przyspiesza calkiem ok pozniej jest mul, ale to wystarczy do normalnej jazdy)
3 letni gaz II generacji
bez rdzy
ABS, szyberdach, centralny zamek, wspomaganie, radio CD z mp3, immobiliser
prawe, tylne nadkole wgniecone na parkingu, zrobione raczej słabo (widac golym okiem, ze bylo robione), ale od grudnia rdza sie nie pojawila a zima byla dosc ostra)
wgniecenie nad prawa, tylna lampa (nieduze, ale troche szpeci auto)
do zrobienia mam:
gumy na przegubach, obie ciekna, ale o tym dowiedzialem sie dopiero jak wjechalem na kanal po zakupie auta
hamulce z tyl, bo troche slabe
zamek w tylnich drzwiach (cos haczy przy otwieraniu z wewnatrz, z zewnatrz jest ok)
poduszke amortyzatora przedniego
szklo reflektora przedniego bo pekniete (poprzedni wlasciciel 2 lata z taka jezdzil
![Smile :)]()
)
oczywscie zrobie rozrzad, oleje byly wymieniane niedawno wiec narazie mam z tym spokoj
Za auto dalem 5250zl i jestem zadowolony, bo kupilem, auto, ktore ladnie wyglada i jest w dobrym stanie
P.S. Barol fajny ten nowy avatar
![Smile :)]()