REKLAMA
Witam,
na początku sierpnia chcę kupić swoje pierwsze auto i mam zamiar wydać maksymalnie 6,5 tys zł. Autami, za którymi będę się rozglądał w pierwszej kolejności to:
- Daewoo Lanos 1.5 16V (z gazem bo na paliwie lubi łyknąć, problem tylko ze znalezieniem tego auta z sekwencją)
- Fiat Bravo 1.2 16V
Przeglądając ogłoszenia w portalach internetowych i po wizycie na giełdzie kaliskiej doszedłem do wniosku, że może być problem z znalezieniem tych aut w miarę dobrym stanie a nie zamierzam szukać auta na drugim końcu Polski, dlatego proszę was o podane kilku innych propozycji do kwoty 6,5 tys zł.
Nie mam uprzedzeń do żadnej marki a od auta oczekuje:
- hatchback czy sedan dla mnie bez znaczenia a na coupe za mało kasy
- silnik do 1,6 może być benzyna powyżej już musi być gaz (do pracy mam blisko, bo tylko 2 km, ale spalanie nie może być za wysokie)
- musi mieć mocne blachy, nie będę garażował auta i nie chcę po każdej zimie męczyć się z rdzą
- auto powinno być tanie lub przeciętne w eksploatacji, części muszą być łatwo dostępne i na niezbyt wygórowanym poziomie (przez problem z dostępnością niektórych części zrezygnowałem z Colta CJ0)
- będą zdarzały się wypady w 4 lub 5 osób więc nie chcę małego, typowo miejskiego autka
- nie polecajcie Mercedesów, BMW i Audi bo tych aut nie kupuje się za takie kwoty a egzemplarze za tą cenę są zazwyczaj poskładane przez turka, sprzedane polakowi na granicy, który też coś przy nim "poprawiał"
- nie lubię VW Golfów, Opla Calibry i Tigry więc też odpadają
Krótko mówiąc chcę auto, które będzie mnie bezproblemowo dowoziło z punktu A do punktu B i będę mógł spokojnie odkładać na coś lepszego a nie pakować całą kasę w naprawy