Pierwsze auto do 6-7tys LPG

01 Sie 2019, 17:11

Siema poszukuje pierwszego samochodu do 6-7tys z lpg w okolicach Radomia
Głównie bedzie sluzylo do jazdy po miescie po 30-40km dziennie
Szukam jakiegos sedana albo coupe i upatrzylem sobie audi a4 b5 tylko nie wiem na co zwrocic uwage
Wiekszych wymagan co do wyposazenie nie mam ale klima by sie przydala ;)
Z góry dzięki za pomoc
grzybek389
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Sie 2019, 17:37

Szukaj tego co masz blisko i w jak najlepszym stanie + świeża instalacja w miarę możliwości. Marka/model ma drugorzędne znaczenie. Nie będziesz jeździł przecież po połowie kraju w poszukiwaniu starego ałdi a4 bo cały budżet wydasz na paliwo.

grzybek389 napisał(a):Szukam jakiegos sedana albo coupe i upatrzylem sobie audi a4 b5 tylko nie wiem na co zwrocic uwage

Przede wszystkim bardzo drogie w stosunku do wartości auta przednie zawieszenie. A w praktyce większość decyzji o sprzedaży zapada kiedy owo zaczyna się nadawać do remontu

Popatrz też na inne modele bo szukając jednego, konkretnego może być Ci ciężko. Z fajniejszych rzeczy w tej kasie s40, 406, accord, mondeo mk3 jeśli znajdziesz bez rdzy, trwała avensis I, ewentualnie jako większe mitsu galant. W przypadku coupe postawiłbym na 406 w tej wersji ale to górna granica budżetu a prawdopodobnie troszkę wyżej
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

01 Sie 2019, 18:33

Co myslisz o tych

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

[link do oferty na Olx wygasł]
grzybek389
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Sie 2019, 01:55

[link do oferty na Olx wygasł] (trochę słaby silnik do tej budy)
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (diesel)
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

02 Sie 2019, 08:18

No zawias w A4 niestety trochę kosztuje ale poza tym nie ma naprawdę do czego sie czepiać, propozycje kolegi Invi powiedzmy że tez sa spoko ale każda z nich tez cos ma za uszami, Galanta odpuść bo poza wyglądem auto nie ma nic dobrego. Kupa rdzy skrzynie sie sypią niektóre silniki tez lipa. Weź sobie okrąg od siebie 100 km i szukaj chodź w Twoich okolicach bedzie ciezko bo wiadomo jak to jest z Radomskim handlem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Sie 2019, 09:55

grzybek389 napisał(a):Co myslisz o tych

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... CbfFc.html?

[link do oferty na Olx wygasł] ... 8fa32eb2cd

Bliżej przyjrzał bym się Mondeo,facet niby ma go tylko dwa lata ale jeśli faktycznie zrobił nim 50tysięcy to jest w stanie co nieco o nim powiedzieć do tego podejrzewam że gaz on osobiście zakładał po kupnie skoro ma dwa lata.
Tylko uwaga na rdzę,Mondeo nie mają niestety dobrej blachy (na pewno do sprawdzenia nadkola,doły drzwi,progi i podłoga).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zabici bez zaiętych pasów
    Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...

02 Sie 2019, 11:34

Problem audi polega na tym że w/g kupujących ma być tanio bo niemiecko no i znaczek tdi jest na to dowodem. A prawda jest taka że nikt tych aut należycie nie serwisuje no bo jednak tanio nie jest. Od ponad 2 lat przewinęło mi się naprawdę dużo pasków,a4,a6 i jedno co ich łączy to totalny rozpiździaj techniczny po latach oszczędzania. Teraz wytłumaczcie komuś kto ma 7k że na start będzie do wydania 2k i to w przypadku naprawdę dobrego stanu takiej ałdiolki będzie raczej trudne a jak będzie trzeba podrobić zawias to chcecie się założyć że znowu będzie grany najtańszy syf wymieniany pojedyńczo...

Więc mają 7k szukałbym wszystkiego co jest w najlepszym stanie i jak najprostrze technicznie z jak najmniejszą podatnością na rdze.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe