Pierwsze auto do 6 tyś HB badz sedan

21 Sie 2013, 21:10

W lanosie silnik 1.5 8V wręcz uwielbia gaz, pancerna jednostka :) A koszty eksploatacji są stosunkowo niskie, porównywalne z oplem astrą f, z którego też kilka części pasuje i idzie je dostać za przysłowiowe grosze.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

21 Sie 2013, 22:14

To co kolega podal jest to wersja z silnikiem 1.5 16V moje pytanie czy warto obawiac sie tego przebiegu chce raczej troche jeszcze pojezdzic autem , ponad 300 000 km na tym modelu chcialbym zrobic sa na to duze szanse ? Jak jest z gazem w 16V ? Znosi tak samo dobrze jak 8V ?
deadwheel
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Sie 2013, 23:13

Też dośc dobrze, ale na twoim miejscu poszukałbym 8V, są pewniejsze. Lanosa 1.5 8V albo astre f 1.6 8V.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Rok produkcji: 2006

22 Sie 2013, 05:48

Silniki Daewoo na ogół dobrze znoszą lpg,części są tanie a sporo pasuje od Astry I,jeśli technicznie auto jest w dobrej kondycji to spokojnie zrobi 300-400tys.km,za 25zł zrobisz 100km na lpg.
Ten link wrzuciłem nie przypadkowo gdyż sprzedaje to ojciec jednego z userów od nas z forum Lanosa (zarówno on jak i ojciec mają Lanosa).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2013, 11:35

Dalej nie moge zdecydowac chociaz teraz jestem bardziej nastawiony na Lanosa chociaz ciagle nie odrzucam astry i civica . Prosiłbym o jakies ciekawe ogloszenia od was , budżet ciagle taki sam czyli do 6 000 zł . Podrzućcie jakies ciekawe propoyzycje z woj. łódzkiego a najlepiej zeby byly to Lanosy . Zależy mi na egzemplarzach nie pordzewiałych z ocynkiem ( wszystkie lanosy chyba maja ocynk ) oraz egzemplarzach bez wiekszego wkladu na start . Mysle ze 6 000 zł to akurat by kupic dobrego lanosa .

Pozdrawiam i przepraszam z gory za lekki odkop .

Z góry dziękuje .
deadwheel
Nowicjusz

29 Sie 2013, 17:49

Nikt Ci nie powie na 100% czy podane przez nas auto z linku nie będzie wymagalo wkładu,trzeba szukac i sprawdzac.
Ocynk to troche za dużo powiedziane,Lanos ma blachy pokryte metodą kataforezy.
Tutaj kilka linków z łódzkiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wygląda całkiem ładnie tylko zastanawia mnie ten nowy gaz lub wymieniana butla.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Honda Civic Type R - pierwsze szczegóły i zdjęcia
    Na Targach Motor Show we Frankfurcie podczas Konferencji prasowej, prezydent Honda Motor Europe ujawnił pierwsze szczegóły gorąco oczekiwanego nowego modelu Civic Type R. 2 - litrowy silnik nowego Civica Type R z bezpośrednim ...
    Poczekaj z odpięciem pasa bezpieczeństwa
    W zeszłym roku 8% wszystkich wypadków drogowych zakończyło się wywróceniem się pojazdu. Zostało w nich rannych aż 2037 osób, a 146 poniosło śmierć(1). Co zrobić po wywróceniu się auta? Jeśli jesteśmy ...

01 Wrz 2013, 20:37

a jezeli budżet zwiekszyl sie do 7-8-9 tys to co byscie polecali ? Zalezy mi na tanim utrzymaniu i najlepiej w gazie i najlepiej jakis maly silnik i nie jakies super nowe ( czyt. tanie OC bez znizzk ) .

Czekam na propozycje .
deadwheel
Nowicjusz

01 Wrz 2013, 20:55

Za 6-8 kupisz z bardzo małym przebiegiem e11 1,4-1,6 16V 4afe przy której i tak już nie znajdziesz nic bardziej bezawaryjnego i taniego w użytku.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2013, 06:14

Fiat Punto II,za 8000zł kupisz zadbany 10letni egzemplarz,auto bardzo tanie w utrzymaniu (spalanie na poziomie 7-8l).
mocniejszy silnik,bogate wyposażenie,opłaty i przegląd prawie na rok.
Barol
Awatar użytkownika

02 Wrz 2013, 08:23

e11 troche wygladem przeraza ale poza tym niby auto nie do zakatowania ale ciezko bedzie mi znaleźć dobry egzemplarz w tej cenie moglbym juz miec civica VI hb/sedan . Punciak mi sie nie widzi i inne autka z fiata rowniez . Dalej pozostaje przy lanosie ale czekam na inne propozycje .
deadwheel
Nowicjusz

13 Wrz 2013, 12:34

Wybor raczej pada na Lanosa teraz moje pytanko jaka instalacja LPG ? Czesto bede pokonywal krotkie odcinki 2-4km . II generacja da rade ? Czy moze sekwencja ? Zima na takich odcinkach na sekwencji bede praktycznie jezdzil na benzynie . Kupowac Lanosa z gazem czy bez i pozniej ogarnac ? W jakich granicach cenowych zaloze dobrą instalacje gazowa ?

Duzo niewiadomych prosze o rostrzygniecie tych kwestii .
deadwheel
Nowicjusz

14 Wrz 2013, 06:14

IIgeneracja wystarczy spokojnie. Przy Twoich przebiegach szukałbym już czegoś z gazem.
Barol
Awatar użytkownika

14 Wrz 2013, 16:51

pomijac jakis knajackio -penerski jezyk tutejszych meneli- uderzajacym jest zupelny brak rozeznania w samodziarstwie!Absolutne bzdury tu i wszedzie indziej wypisuja chlopelkowie!Bo jak mozna stawiac obok seibie- NAJLEPSZA FIRME SWIATA =HONDE z jakims Oplem,czy fiatem???
jasne,ze Daewo to w wiekszosci komponenty z GMC ale sa inne modele z silnikami i tp japcowymi- nawet od Toyoty nie mowiac o 3 cyl suzuki+!Ale blacha w tych najtanszych to przeciez straszliwie z zarta przez rdze bibulka!Warta tych pieniedzy za jakie te tanie wozidelka sprzedawano w POkomunie a dzis pod nazwa Chewrolet nadal sprzedawane wszedzie!Nie lepsza jest w komuszych bublach z Italii!

Ta POkomusza maniera= brak rozeznania w tym co dobre a co zle- jest powodem iz wiekszosc jezdzi rozlatujaca sie tandeta komuny italskiej czy szwanznazzi bublostwem a experci zakochani w Kacetach i ulicznych rozwalkach naszych Braci sprzed niewielu dziesiecioleci przez ich Uberloten odradzaja= Najlepsze- japce!
Nie namawiam na stare rupiecie- zadne!Ale jesli ten gruchot ma dobra blache to reszte mozna naprawic!
czesto kupowalem walniete z tylu pojazdy z uszkodzona blacha tylko- ale mlode rocznikowo z niewielkim przebiegiem do 4-6 lat!
jak dlugo jeszcze Drodzy POlaszkowie bedziecie tym "Eine Dume POle"? jak was powszechnie nazywaja Wasi zza Odry "nadludzie"????

von Rygel
vonRygel
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan,honda,
Silnik: 2,4l- 140KM
Typ: SUV
Rok produkcji: 1997

14 Wrz 2013, 18:04

Nie słuchaj sie tego motomaniaka japońskiej myśli technicznej. Wielki znawca a pewnie jeździ jeszcze w foteliku na tylnych siedzeniach.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Wrz 2013, 18:15

kon146 poziom Twoich postów i argumentacja wskazują, że to raczej Ty jeździsz na tylnym foteliku w tatusiowej Insignii.
Ma rację, Hondę porównywać z Oplem i Fiatem? plażo proszę...
JDM
Początkujący

Prawo jazdy: 27 06 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Lexus
Skrzynia biegów: Manualna