Pierwsze auto do 6 tyś HB badz sedan

14 Wrz 2013, 18:24

vonRygel napisał(a):pomijac jakis knajackio -penerski jezyk tutejszych meneli- uderzajacym jest zupelny brak rozeznania w samodziarstwie!Absolutne bzdury tu i wszedzie indziej wypisuja chlopelkowie!Bo jak mozna stawiac obok seibie- NAJLEPSZA FIRME SWIATA =HONDE z jakims Oplem,czy fiatem???
jasne,ze Daewo to w wiekszosci komponenty z GMC ale sa inne modele z silnikami i tp japcowymi- nawet od Toyoty nie mowiac o 3 cyl suzuki+!Ale blacha w tych najtanszych to przeciez straszliwie z zarta przez rdze bibulka!Warta tych pieniedzy za jakie te tanie wozidelka sprzedawano w POkomunie a dzis pod nazwa Chewrolet nadal sprzedawane wszedzie!Nie lepsza jest w komuszych bublach z Italii!

Ta POkomusza maniera= brak rozeznania w tym co dobre a co zle- jest powodem iz wiekszosc jezdzi rozlatujaca sie tandeta komuny italskiej czy szwanznazzi bublostwem a experci zakochani w Kacetach i ulicznych rozwalkach naszych Braci sprzed niewielu dziesiecioleci przez ich Uberloten odradzaja= Najlepsze- japce!
Nie namawiam na stare rupiecie- zadne!Ale jesli ten gruchot ma dobra blache to reszte mozna naprawic!
czesto kupowalem walniete z tylu pojazdy z uszkodzona blacha tylko- ale mlode rocznikowo z niewielkim przebiegiem do 4-6 lat!
jak dlugo jeszcze Drodzy POlaszkowie bedziecie tym "Eine Dume POle"? jak was powszechnie nazywaja Wasi zza Odry "nadludzie"????

von Rygel

Zdjęcie
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

14 Wrz 2013, 19:09

JDM ty się lepiej już nie udzielaj bo nikt nawet nie czyta tego co piszesz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Wrz 2013, 23:39

Co jak co ale slyszalem wiele dobrego o japoncach i prawdopodobnie poszedłbym w ta strone ale za bardzo boje sie rudej w japoncach i sredniego znoszenia gazu .
deadwheel
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Wrz 2013, 13:30

Jak się nieumiejętnie dopasowuje instalację lpg do konkretnego silnika chcąc ciąć koszty, to później krążą opinie, że takie czy inne jednostki nie nadają się do gazu ;)
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

15 Wrz 2013, 14:45

Silniki benzynowe źle znoszą gaz a diesle są bardzo przeciętne aby nie powiedzieć kiepskie. Japońskie samochody mają największe ubytki mocy na gazie. Tym bardziej V-teki ze zmiennymi fazami rozrządu. Nawet na sekwencji jest to bardzo odczuwalne nie mówiąc już o gazie 2 generacji.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Paź 2013, 16:52

Pisze ponownie tym razem juz po zdaniu prawka :D Niedlugo odbiore i chcialbym juz znaleźć jakies ciekawe oferty bo auto planuje kupic jak najszybciej .

Honda bardzo mnie zachęca slynnie z duzej bezawaryjnosci i jakos wyglada no i nawet ladnie smiga jak na male silniki 1.4 1.5 i jest lekka . Wiem ze praktycznie jedynym mankamentem jest rdza na nadkolach leczy mysle ze nie jest z tym tak zle ze nie do wytrzmyania . Prosilbym o jakies oferty z waszej strony . Moga byc z calej Polski po ladny egzemplarz przejade nawet pol Polski :)

No i jednak chyba postawie na HB , silnik najlepiej 1.4 1.5 90 KM , v-teca nie potrzebuje zbytnio.

To co ja wyszukalem:

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

Kwota jaka chce wydac to jakies 6-7 tys zł ubezpieczenie troche bedzie mnie kosztowalo i jakies najblizsze wymiany naprawy dlatego taki maly budzet . 6-7 tys na sam samochod . I najlepiej jak juz z gazem to z sekwencja . Kolega ma zagazowanego Civica V i mu bardzo ladnie idzie nawet powyzej setki .
deadwheel
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Co oznaczają skróty mHEV, HEV, PHEV i BEV?
    Producenci samochodów mianem napędu hybrydowego określają całkiem różne rozwiązania o innych poziomach zaawansowania i skuteczności. Na tę chwilę można wyróżnić trzy podstawowe rodzaje hybryd – ...

08 Paź 2013, 19:23

Pierwsze dwie zdecydowanie za tanie.
Koniu
Forumowicz VIP

08 Paź 2013, 19:52

Tak jak przedmówca wspomniał,ostatni przednie dwa błotniki ma w innym odcieniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

08 Paź 2013, 20:20

Ze kosztuja 5000zl to nie znaczy przeciez ze nie wiadomo w jakim super oplakanym stanie są . Jechac ogladac auta jade napewno z jakims mechanikiem a blacha jest zdrowa wiec bardzo dobrze . Miernikiem nie bede sprawdzal lakieru bo to nie ma sensu . Gdybym szedl waszym tropem to civica VI musialbym szukac od 10 tys bo reszta to "za tanie" . Mozliwe ze wlasciciel bardzo szybko potrzebuje gotowki a nie tylko i wylacznie dlatego ze jest w zlym stanie . Fakt ten pierwszy z takim wyposazeniem troszke niby za tanio .

W takim razie prosze o jakies propozycje z waszej strony :) moze wy cos ciekawego znajdziecie tak jak mowilem auto moze byc z calej Polski ( najlepiej z lodzkiego ) byle by byl ciekawy .
deadwheel
Nowicjusz

08 Paź 2013, 20:27

A skąd masz pewność że blacha zdrowa? Ja bym nie był tak pozytywnie nastawiony,z doświadczenia wiem że zdjęcia w większości przypadków mają ukryte wady.

Zobacz na te linki:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Paź 2013, 19:50

Fiacikowi podziekuje bo to nie wyglada jakos oszalamiajaco a co do Rovera nie mam kompletnie zielonego pojecia o nim . Nikt z moich znajmowych nie jezdzil jakims Roverem ani nie widzialem zadnego u siebie w miescie ( male miasteczko ) . Duze silniki chyba ma a ja szukam czegos do 1.6 w miare zrywne .

Wiem ze napalanie sie na dany model nie jest jakos dobre no ale w tej cenie wybralem chyba w miare dobre auta:

Honda Civic V / VI
Opel Astra 1 1.4
No i Lanosik

Znalazlem jeszcze cus takiego [link do Tablica wygasł]

Prosilbym o pomoc w znalezieniu jakis ciekawych ogloszen z wymienionymi autami . Chcialbym miec jakas frajde z jazdy . Nie potrzebne mi jest jakies 7 sek do setki jakis super tunning ale chce aby auto dawalo frajde z jazdy . Jestem malolatem wiec szukam czegos w miare dynamicznego .
deadwheel
Nowicjusz

09 Paź 2013, 20:13

No całkiem ładny ten Lanos.
Barol
Awatar użytkownika

20 Paź 2013, 14:47

Spalanie lanosa srednio mi pasuje liczac ze w miescie spali kolo 11-12L LPG na 100 po okolo 2,50 wychodzi kolo 30zl dokladam kolo 10-15zl miesiecznie i wychodzi beznzyna . Srednio mi sie to podoba .

1. [link do oferty na Allegro wygasł] Moj faworyt poki co nie wiem jak z instalacja "bingo" .

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do oferty na Allegro wygasł] Tu troszke srednio ekonomicznie :D

Prosze o ocene tych ogloszen ew. dodanie czegos od siebie chcociaz znajac zycie znowu sie dowiem ze za tanio i za "V" trzeba wydac z 7 tys .
deadwheel
Nowicjusz

20 Paź 2013, 15:02

Ta trzecia jeździł jakiś młody gniewny i ja bym opuścił. Ta pierwsza chyba najlepsza
Koniu
Forumowicz VIP

20 Paź 2013, 15:18

Jeszcze cus takiego znalazlem tez wyglada w miare

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Benzyna ale tez mysle ze by byla w miare ekonomiczna ew. w lekko pozniejszym czasie jakas ciekawa sekwencja

5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Widac ze wlasciciel zbytnio nic nie ukrywa i pisze szczerze . Mam kawalek drogi do sopotu ale po naprawde ciekawy samochod warto sie przejechac .
deadwheel
Nowicjusz