Pierwsze auto do 6 tyś HB badz sedan

20 Paź 2013, 17:00

Te 1.3 hondowskie to wręcz pancerne silniki, co jest plusem. Skoro w tym czarnym egzemplarzu nie ma rdzy to być może porobione ma reperaturki bo tył gnije na potęgę, warto by było zapytać czy coś w tym kierunku było robione. Ogólnie V gen. fajne autka tylko głównym problemem jest rdza. A z tym nie zawsze warto walczyć.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

20 Paź 2013, 17:18

4. Trzeba będzie wysoko kręcić żeby jechała wiec ekonomii nie będzie
5.Wersja amerykańska wiec problem z częściami
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Paź 2013, 17:29

Citron napisał(a):Te 1.3 hondowskie to wręcz pancerne silniki, co jest plusem. Skoro w tym czarnym egzemplarzu nie ma rdzy to być może porobione ma reperaturki bo tył gnije na potęgę, warto by było zapytać czy coś w tym kierunku było robione. Ogólnie V gen. fajne autka tylko głównym problemem jest rdza. A z tym nie zawsze warto walczyć.

Dlatego poszukuje czegos bez rdzy bo wiem ze walka z nia troche kosztuje i jest trudno doprowadzic blache do dobrego stanu . Mam zamiar zabezpieczyc auto przed korozja odrazu po zakupie chociaz nie wiem na ile to pomoze + reperaturki .
deadwheel
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Paź 2013, 18:02

Tych 75 KM nie trzeba specjalnie prosić żeby jechały, wszak to typowe auto do miasta. VI gen. Miały 1.4 ze zwężką (75 KM) i najgorzej się tym nie śmiga, bo w planie też taką miałem (po zakupie zdjęcie zwężki i 90 KM :P ). To, że to wersja amerykańska praktycznie nic nie zmienia, części praktycznie te same co w wersjach eu. Poza tym na forach hondy się dostanie wszystko czego tylko dusza zapragnie. Zawsze można się pokusić o 1.5 90 KM D15B2 (w V gen. nie było 1.4). Pali porównywalnie co 1.3 (D13B2).
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

20 Paź 2013, 18:11

Barol napisał(a):Punto II posiada ocynk i szybko znajdziesz takiego w dobrym stanie.

To jeszcze napisz gdzie posiada ten ocynk. Tak samo jak brava-co ma ocynkowane?Ja bym z tym stwierdzeniem przy tych samochodach aż tak mocni nie szalał...
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

23 Paź 2013, 21:17

Prosze o jakas wstepna ocene i opinie o :

1. [link do Tablica wygasł] Nawet nie zbytnio obchodzi mnie ten niski przebieg a jego dobry wyglad na pierwszy rzut oka

2. [link do Tablica wygasł] Srednio mi sie widzi nie wiem czemu

3. [link do Tablica wygasł] Praktycznie nowy gaz stan chyba tez dobry

4. [link do Tablica wygasł]

5. [link do Tablica wygasł]

6. [link do Tablica wygasł]

7. [link do Tablica wygasł] Zdjecia robione nawet w moim miescie ale nvm :D

Odebralem juz prawo jazdy i w najblizszym czasie jade cos ogladac ale chcialbym zasiegnac waszej opini ;) Z checia rowniez czekam na jakies wasze linki woj.lodzkie raczej bo mysle ze lanosa / astre w dobrym stanie raczej nie bedzie trudno znaleźć sa to auta troche popularne
deadwheel
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Paź 2013, 21:43

Drugi Lanos widać że po jakiś przejściach.
1,3 i 4 wyglądają dość ładnie.
Astra też ładna ale dlaczego ktoś sprzedaje auto z nowym lpg? Jakby chciał zmienić to nie montował by raczej gazu.
Druga Astra miała robiony przód.
Ostatni Lanos bardzo ciekawy i to mój faworyt :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012