18 Maj 2020, 11:43
Nie polecają Fordów bo nigdy nie mieli,a jeśli mieli to zwyczajnie przed zakupem nie zasięgali informacji w co celować,prawie każda firma posiada w ofercie te udane i bardziej udane oraz świetne.1.8TDDi Forda znajduje się na liście jednych z najlepszych diesli w historii,mogę to tylko potwierdzić,gdyż takie auto posiadam,wiedziałem co kupuję,20 letnie auto ,silnik,nawet nie poczuł przebiegu,zimą podczas mrozów odpala jednako żwawo podobnie jak w innych porach roku,nawet sprzęgło działa doskonale,jak zresztą wszystko,przez 3 lata zrobiłem tylko alternator,jeden sworzeń wahacza i tylko tyle,mam do wymiany jeszcze poduszkę pod skrzynią,jak na razie nie spodziewam się żadnej inwestycji ponad to,buda zdrowa,Fusion to też auto godne uwagi,niestety jesli chodzi o spalanie Focus go deklasuje,nie sądzę by ktoś był w stanie wskazać oszczędniejszego diesla,3.7 na trasie przy 90 km ?h to wynik niezły,oczywiście VW geny,Audi,Mercedesy są lepsze.duzo mniej palą,nie psują się w ogóle,rdza tego nie tyka,serwisy tańsze zdecydowanie,bo rzeczywiście Ford G wort:)Mechanicy Forda Focusa b.wysoko punktują,5 gwiazdek na 6 to wynik opierający o najlepsze auta z tamtych lat,nie potrafię wskazać żadnego innego modelu,który osiągnął by taki wynik,dlatego Focusa kupiłem,bo lubię auta,które nic nie sa warte.