Pierwsze auto do 6500zl

07 Lis 2015, 14:24

Witam,

Potrzebuje pomocy w wyborze samochodu do kupna. Budżet jaki przewiduje to do 6500zl, na opłaty(oc itp) mam odłożoną osobną kase.
Rejon poszukiwań to Tarnów
Autem będe jeżdził po mieście jak i w trase do pracy np do krakowa,rzeszowa (max 150km w jedną strone) bo tylko tyle moge maksymalnie w pracy jezdzić wlasnym autem.
jeśli chodzi o auto to dużych wymagań nie mam ale musi mieć kilka podstawowych rzeczy(klima itp.)
tojaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 06 1995
Auto: nie mam

07 Lis 2015, 15:04

Proponuje Lagunę I po lifcie z 200/2001r . To z większych aut i możesz w tej kwocie przebierać w ładnych egzemplarzach w tych autach. Jako najrozsądniejszy wybór silnikowy w tych autach proponuję w benzynie 1,6-16V. (szybki i mało pali oraz dobrze jeździ na gazie) ,z diesli 1,9 DTI na zwykłym zasilaniu (nie jak dci).
Z mniejszych aut i ekonomicznych ,to zacząłbym od Fiata Punto II z najprostszymi silnikami 1,2 (60KM i 80KM). Natomiast świetne są diesle jtd (oprócz - ma turbodziurę). Warto szukać takiego auta z importu ,bo krajowe najczęściej nie mają klimy.
Ze średnich aut proponuję poszukać w benzynie Focusa I lub Citroena Xsary z 1,6.
:)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Lis 2015, 15:06

Ok dzieki za odpowiedz poszukam tych aut co napisałeś

A co sądzisz o tym aucie? Bo nie powiem ale zalezy mi tez na czasie i jak najszybciej kupic auto bo w pracy nalegają caly czas
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tojaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 06 1995
Auto: nie mam

07 Lis 2015, 15:39

Nie najgorszy Focus,masz pod nosem więc obejrzeć nie zaszkodzi.

zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - malowane tylne prawe drzwi.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko niewiem czy kombi Ci spasuje i do tego było coś z przodem (zderzak i maska w innym odcieniu).
[link do oferty na Olx wygasł]
i tutaj coś ciekawego,7lat w jednych rękach,same felgi są warte z 1000zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lis 2015, 11:36

Co do tego Focusa ,to autoskup odsprzedaje. Wniosek to jest taki,że handlarz wziął go z defektem za małą kasę a teraz coś naprawił najtańszym kosztem i pcha dalej. Silnik i środek wydają się ok. Natomiast na 100 % auto ma problem z korozją. Przekonuje mnie o tym maskująca konserwacja na przednich progach za przednim kołem. Jeśli pojedziesz go oglądać, to zacznij oglądanie od obejrzenia wewnętrznych rantów w tylnych drzwiach od spodu. Jak tam wzdłuż tych krawędzi będą wykwity rude albo świeży lakier lub tym bardziej czarna konserwacja ,to nie kupuj tego auta ,bo za 1,5 roku rdza go zeżre.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lis 2015, 11:42

Jest jeszcze taka możliwość że ktoś go zostawił w rozliczeniu ale patrząc na tablice auto prawdopodobnie od nowości jeżdziło tylko po jednym mieście.
Jeszcze ładny Passat tylko patrząc na wnętrze jestem na 100% pewny że auto ma przejechane sporo więcej kilometrów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lis 2015, 11:52

Passat B5, Audi A4, Mondeo Mk2, Laguna I, Pug 406, Vectra B, Fiat Marea, BMW e36, Citroen Xantia, Accord V, Mazda 626, Avensis I
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra