Pierwsze auto do 6k

18 Lut 2022, 13:15

Witam, jako że nie mogę się do końca zdecydować to proszę o poradę. Rozważam zakup samochodu z silnikiem benzynowym (mile widziane LPG) w budżecie około 6000 zł

Zastanawiam się nad:
- Ford Focus Mk1
- Ford Fiesta Mk6
- Peugeot 307
- Seat Leon Mk1
- Opel Corsa C
- Peugeot 206

Proszę o poradę które z tych aut jest lepsze, jak wygląda sprawa z awaryjnością i naprawami, a także o poradę odnośnie silników
Szuwix
Obserwowany

18 Lut 2022, 13:19

Teoretycznie im mniejsze tym łatwiej będzie coś znaleźć trzymającego się kupy. Generalnie to właśnie stan techniczny powinien zdecydować. O leona za 6k może być trudno, focus 1 tylko pod warunkiem, że znajdziesz coś bez rdzy (będzie trudno).
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Lut 2022, 13:29

Czyli Leon odpada. A co z 307? Słyszałem że tam podobno cyrk z elektryką
Szuwix
Obserwowany

18 Lut 2022, 20:14

Ja bym szukał leona w miarę dobrym stanie silnik 1.6
kamilo606
Nowicjusz

19 Lut 2022, 23:50

Do 6k spokojnie znajdziesz jakiegoś Leona 1.6.
307 cóż jak to francuz ile ludzi tyle opinii ale zdarzają się egzemplarze bez większych problemów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota Auris Hybrid - kompaktowy hatchback do miasta
    Pod maską znajduje się silnik benzynowy o pojemności 1,8 litra pracujący w cyklu Atkinsona, który w połączeniu z agregatem elektrycznym oferuje moc na poziomie 136 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą stanowiącej ...