REKLAMA
Witam. Mam problem gdyż szykuję się do zakupu samochodu. Mój golf 4 lada moment zostanie zezłomowany. Budżet na sam samochód to 16 tysięcy. No i mój tato zaproponował mi że sprzeda swojego VW Jetta 1.9 tdi 2007 Sedan za 15 tysięcy. Jest drugim właścicielem. Ale do zrobienia są tam wtryski i progi co liczę na jakieś + 3 tyś.
Poza tym auto w bardzo dobrym stanie, jeździ mi się nim bardzo dobrze, zadbane, czujniki cofania, ksenony, spora automatyka, silnik w stanie dobrym. No ale martwi mnie ten diesiel. Mój golf obecny ma 1.8 i jest zagazowany. A dłuższe trasy to ja raz na pół roku robię. Raczej tylko do pracy, jazda po mieście. I nie mam pojęcia czy mi się to opłaci. Chciałbym poznać wasze zdanie. Ja sam oczekuję od auta żeby było ekonomiczne i tanie w eksploatacji. No i żeby wygląd był powiedzmy ponadczasowy. Może byście jednak coś w podobnej cenie innego polecili? Coś w benzynie. No nie wiem. Mam 2 tygodnie na podjęcie decyzji inaczej on tego VW wystawia na sprzedaż. Za każdą radę bardzo wam dziękuję.