VW jetta 1.9 Tdi czy może szukać czegoś innego?

17 Lut 2022, 22:36

Witam. Mam problem gdyż szykuję się do zakupu samochodu. Mój golf 4 lada moment zostanie zezłomowany. Budżet na sam samochód to 16 tysięcy. No i mój tato zaproponował mi że sprzeda swojego VW Jetta 1.9 tdi 2007 Sedan za 15 tysięcy. Jest drugim właścicielem. Ale do zrobienia są tam wtryski i progi co liczę na jakieś + 3 tyś.
Poza tym auto w bardzo dobrym stanie, jeździ mi się nim bardzo dobrze, zadbane, czujniki cofania, ksenony, spora automatyka, silnik w stanie dobrym. No ale martwi mnie ten diesiel. Mój golf obecny ma 1.8 i jest zagazowany. A dłuższe trasy to ja raz na pół roku robię. Raczej tylko do pracy, jazda po mieście. I nie mam pojęcia czy mi się to opłaci. Chciałbym poznać wasze zdanie. Ja sam oczekuję od auta żeby było ekonomiczne i tanie w eksploatacji. No i żeby wygląd był powiedzmy ponadczasowy. Może byście jednak coś w podobnej cenie innego polecili? Coś w benzynie. No nie wiem. Mam 2 tygodnie na podjęcie decyzji inaczej on tego VW wystawia na sprzedaż. Za każdą radę bardzo wam dziękuję.
Skejf
Obserwowany

17 Lut 2022, 23:15

3k to same nowe wtryski kosztują
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Lut 2022, 23:17

To jeszcze z tych twardszych więc nie obawiał bym się tego ze to diesel. Z pewnej ręki to ja bym brał ale dla syna? Z usterkami? Za 15? Straszny żyd z niego :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lut 2022, 23:54

No właśnie trochę dużo sobie śpiewa..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skąd się biorą zniżki na OC?
    Skąd się biorą zniżki na OC? Zakres OC jest dokładnie taki sam w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. Nieco inne mogą być natomiast zniżki na OC przyznawane przez konkretnych ubezpieczycieli. Ci rządzą się swoimi prawami ...