PIerwsze auto do ~6tys

08 Gru 2016, 20:15

Mike spoko koleś ma nas gdzieś,była wzmianka żeby sobie darował diesla to temat diesla jest dalej wałkowany,tak samo to dci..

Ta Laguna według mnie nie jest od handlarza bo oferta dość konkretnie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Gru 2016, 20:32

Ano co zrobisz, nic nie zrobisz :/

Czyżby ludzie nauczyli się robić zdjęcia do ogłoszeń? Choć te odstępy w opisie to takie z deka handlarskie...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

09 Gru 2016, 08:10

Nie, że mam gdzieś. Kompletnie sie na tym nie znam i zalozylem ze ten diesel jest zly w niektorych przypadkach. Rozumiem, ze ogolnie w moim przypadku sie nie oplaca, spoko, bede zwracal na to uwage.
andr0ide
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 1991
Auto: Nie mam

13 Gru 2016, 13:27

A co powiecie o tym?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Niby troche przekracza budzet, ale jesli ma oplacone OC do tego 31,10,2017 to dla mnie taki sam interes jak kupic za 6k i zaplacic oc..

+ 2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
andr0ide
Nowicjusz

13 Gru 2016, 14:58

Almera to średnio udany model i jeszcze niska cena..
Megane tak samo..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Gru 2016, 17:18

znalazlem jeszcze takie:

1 .[link do oferty na Olx wygasł]
Tu wydaje sie, ze ktos prywatnie, benzyna i chyba uczciwie bo o tej korozji wspomina od razu?
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ciekawe? Chociaz dziwi mnie to, bo ogloszenie wisi juz nie caly tydzien.
andr0ide
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie bój się parkować tyłem - to proste!
    Wąskie miejsca postojowe na parkingach podziemnych, na przykład pod biurowcami czy galeriami handlowymi, to dla wielu kierowców prawdziwe wyzwanie. W takich przestrzeniach najlepiej parkować tyłem – ten manewr ...

13 Gru 2016, 17:24

Focus prawy tył ma w innym odcieniu.
Astra wieloodcieniowa i podłoga już robiona? Coś tu śmierdzi.
Barol
Awatar użytkownika

13 Gru 2016, 19:58

To moze taki? ;)

[link do oferty na Allegro wygasł]
andr0ide
Nowicjusz

13 Gru 2016, 20:01

Też jakiś malowany i źle spasowany.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

14 Gru 2016, 15:52

A co myslicie o takim wynalazku?

___
chociaz chyba olac, po wpisaniu nr kontaktowego w google widac ze juz probowal w pazdzierniku sprzedac, za 8900, a teraz 6500, nie wiem ale to znow jakies krecenie
andr0ide
Nowicjusz

14 Gru 2016, 22:14

Ja bym obejrzał.
Barol
Awatar użytkownika

14 Gru 2016, 22:46

Obejrzyj tą bore, nie masz daleko, niewiele stracisz
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - zdjęcia podkręcone i dziwne odcienie lakieru wyszły ale obejrzałbym to bliżej
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tym zainteresowałbym się bardzo szybko
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Gru 2016, 07:56

Ta Astra wisi już trochę czasu na sprzedaż a Focusa w sedanie wrzucałem w którymś temacie w weekend bodajże i nic? :shock:
Barol
Awatar użytkownika

15 Gru 2016, 08:12

Tak, te 3 ogloszenia faktycznie ciekawe, ale ze jako przegladam je regularnie to czuje ze cos z nimi nie tak.

Ten focus w sedanie wisi juz 3-4 tygodnie, z jakiegos powodu wydaje mi sie ;p bo to niezla okazja po opisie.

Ta astra wisi juz 2 tyg i najpierw byla wystawiona za prawie tysiac wiecej, a teraz ktos ja wrzuca 2gi raz.

A ten focus w hatchback'u - ktos tu z forum nawet byl go ogladac, 2 dni temu w innym temacie widzialem, nie wiem, chyba ostatecznie nie kupil; ale opis jego byl taki:

lusy: Auto czyste w środku, bardzo zadbane, kupione 6 lat temu od znajomego ze znaną historią, szpary równe, widać, że nie był mocno walony, po wymianie oleju i filtrów, silnik ładnie chodzi, zawieszenie ciche, podłoga, drzwi, maska, klapa bez rdzy, cały samochód w zasadzie bez rudego poza 3 miejscami które będą w minusach. Odpalił bez problemu po pierwszym zakręceniu, klima sprawna. Minusy: Rudy na tylnym prawym nadkolu - poprzedni właściciel miał stłuczkę/obcierkę, nadkole było robione ale niezbyt starannie, delikatny rudy na lewym tylnym nadkolu, naprawdę bardzo delikatny w zasadzie widać tylko zabarwienie, trochę rudego z przodu na progu - żona albo on przy zjeżdżaniu walnęli w krawężnik i tego nie naprawili - to najgorsze miejsce (podłoga i pozostała część progu twarda, bez śladu rdzy). Rozrząd trzeba będzie wymienić. Powoli kończy się sprzęgło, i coś dziwnego z 3 biegiem, podobno od zawsze, nie da się go wrzucić przesuwając poprostu szybko z 2 w górę, tak jak by zahacza coś, trzeba tak jakby delikatnie (1 - 2 mm) przesunąć drążek w prawo. Poza tym, przestało działać ogrzewanie tylnej szyby oraz poprzednia właścicielka uszkodziła kostkę od kabla podłączanego do żarówki. W razie czego wynegocjowałem obniżkę ceny o koszt wymiany rozrządu oraz jakieś 350 zł na poprawkę blacharską.
andr0ide
Nowicjusz

15 Gru 2016, 08:49

Hmm te sa strasznie ładne :P

andr0ide
Nowicjusz