Pierwsze auto do 7000 zł

17 Mar 2009, 16:26

Hehe alfę możesz brać tylko ciekawe co z nią potem będziesz robił. Nowsze modele typu 159 czy już nawet 156 to w miarę udane auta ale z modelem 146 mam przyjemność obcować co jakiś czas(jadę zazwyczaj po swojego kolegę swoim seicento, żeby go odwieźć do domu po tym jak zostawia alfe 146 u mechanika :D ) Nie wiem dlaczego, ale bravo/brava mimo, że z tego samego koncernu są o wiele lepszymi autami. Znam 2 egzemplarze z przebiegiem ponad 200 tys km i nadal jeżdzą i mają się dobrze.
Jak nie chesz lanosa, który jest dobrym wozem to mogę ci spokojnie polecić fiata bravę tylko, któryś silnik był tam nieudany 1,2 albo 1,4 ale to już musisz sam poszukać który.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

17 Mar 2009, 17:25

no niewiem jak jest z alfa ale lekarz ode mnie z wioski od 3lat smiga czerwona alfa 146 i caly czas go widze tym wozem wiec chyba niema duzo problemow z nim :) a co do bravy to powiem ze raczej bedzie to najlepszy wybor a silnik awaryjny to byl bodajze 1.4 ale niejestem pewien teraz
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Mar 2009, 17:38

Awaryjny silnik to jak najbardziej 1.4. Ja bym brał 1.6 16v. Właśnie wracam z komisów. Siedziałem w: Bravo, Brava, Opel Astra I. Z tych trzech z mojego pierwszego wrażenia z wnętrza wygrywa Brava. Sporo miejsca nawet z tyłu, choć mały bagażnik w sumie. Peugeota 406 ma mój dziadek więc mniej więcej wiem co i jak. Nie siedziałem ani nie jechałem jeszcze Laguną. Będę musiał spróbować.
Vanhais
Nowicjusz

17 Mar 2009, 19:52

no laguna jest opszerne auto ale ja bym wolal wybrac brave
Barol
Awatar użytkownika

18 Mar 2009, 13:22

Vanhais napisał(a): Nie siedziałem ani nie jechałem jeszcze Laguną. Będę musiał spróbować.

Spróbuj. Laguna I jest dość udanym autkiem, zwłaszcza w benzynie.
Joter
Aktywny

18 Mar 2009, 14:47

no laguna moze byc super woz,raz mi ojciec opowiadal jak to jechali ze znajomym laguna po autostradzie 200km/h i mowil ze super jezdzi i wogole nawet nie myslalem ze oni tyle jada :lol:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ponad 800-konnym autem - drift na szutrze
    W minioną sobotę w Warszawie i okolicach odbyła się już 57. edycja słynnego Rajdu Barbórka. Wśród najnowszych rajdowych konstrukcji oraz klasyków znalazło się auto, jakiego na odcinkach specjalnych jeszcze ...