Nie rozumiem dlaczego od razu odrzucasz diesla. Może myślisz że są za wolne ? To sprawdź turbodiesla jakiejkolwiek marki który ma conajmniej 100 KM . Ja mam tylko 86KM i jestem usatysfakcjonowany bo daję radę sporej ilości benzyniaków o pojemności 1,6 . a oczywiście spalam średnio 6L/100km.
Zapraszam do zapoznania się z marką Rover na roverki.pl i
forum tej strony ( forum.roverki.eu).
Na pewno nie jest to jeszcze w Polsce samochód bardzo powszechny więc w rodzinie pewnie byłbyś oryginalny (też tak chciałem
![Smile :)]()
.
Jakościowo diesle tej marki są super . Benzyniaki nie wiem - musisz sam sprawdzić.
Wizualnie jak dla mnie Rover bije o głowę fiaty , ople, fordy, VW i sporo innych ale to kwestia gustu. Mój prezentuje się
tak
Jeżeli rozmiarowo Vectra Ci odpowiada to polecam Rover 400 od 98' lub Rover 600 . Z Opla ogólnie rozważałbym tylko Corsę lub Omegę .
Jeśli mniejszy to Rover 200 lub Rover 25 .
Szczerze polecam diesla gdyż jest wytrzymalszy (silnik i skrzynia biegów) , oszczędniejszy i daje frajdę z jazdy (turbina) a mity o nieodpalaniu w zimie mogę łatwo obalić choćby własnym przykładem.
Co do rdzewienia to faktycznie Vectra słynie z tej wady ale za te pieniądze można się jej spodziewać w każdej marce . Dlatego trzeba skrupulatnie przed zakupem sprawdzić stan w warsztacie a nie polegać na własnym oku bo wiele jest aut odpicowanych na sprzedaż które po pół roku odkrywają swoje drugie oblicze
![Very Happy :D]()
- rude oblicze .