Pierwsze auto, do 8tys.

28 Gru 2010, 00:15

Witajcie.
Niedawno zrobilem prawko i przymierzam sie do zakupu pierwszego auta. Na wydanie mam 8tys zl. nie za duzo ale mysle ze wystarczy jak na pierwszy samochod. Biorac pod uwage ze wiekszosc, o ile nie wszyscy handlarze samochodami sprowadzaja je, w wiekszosci z niemiec, stad wydaje mi sie ze najlepiej bedzie samemu po niego tam pojechac. Postanowilem ze bedzie to benzyna, poniewaz z tego co slyszalem kupowanie starego samochodu z dieaslem lub na gaz jest ryzykowne. Kolejnym zalozeniem jest zeby malo palil, wiec pojemnosc 1,0 1,2 lub 1,4. Zastanawialem sie na golfem, honda civic, ibiza.
Moze macie propozycje aut do tej kwoty, malo awaryjnych, albo moze wiedzie ktorych nie kupowac. No i na ile teza "sprowadzone=lepsze" sie sprawdza.

Z gory dzieki za poswiecony czas.
zohanele
Nowicjusz

Miejscowość: Torun

28 Gru 2010, 08:42

Fiat Punto II 1.2 80KM,VW Polo III 1.4 60KM.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2010, 09:30

zohanele napisał(a):z tego co slyszalem kupowanie starego samochodu z dieaslem
No właśnie słyszałeś... :mrgreen: i co z tego że auto jest starsze jeśli ma silnik w dobrej kondycji i prawdziwym przebiegiem 500.000km to lepiej wziąć takie coś niź auto ze skręconym licznikiem i ze struclem pod maską. Mój W201 miał coś ponad 800.000km i był po taxi i palił bez problemu w największe mrozy przez cały okres użytkowania :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

28 Gru 2010, 14:02

Ja na twoim miejscu wziąłbym audi 80 1.9tdi albo mercedesa w124 w dieslu. Za 8 tysięcy kupisz któryś z tych samochodów w przyzwoitym stanie. Utrzymanie takiego samochodu nie będzie przesadnie drogie, a na dodatek masz wygodne i bezawaryjne auto. Mój kuzyn 2 lata temu kupił w124 za 3200zł i ani grosza nie dołożył do niego (oprócz wymiany akumulatora)
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobry wzrok to podstawa naszego bezpieczeństwa na drodze!
    Dobry wzrok ma bardzo duże znaczenie dla bezpieczeństwa kierowcy. Ważne jest nie tylko to, gdzie patrzymy, ale także jak widzimy. Stąd niesłychanie istotne jest dbanie o nasze oczy. Parametry układu wzrokowego, istotne dla ...