Pierwsze auto doradzcie ktore z tych... proszę

11 Sie 2012, 14:48

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

to 3 chyba najlepsze i na co patrzeć przy kupnie tylko problem w tym ze po te auta mam ok 200 km i jak jechać to już kupić , do tego 2 mam tylko 30 km
KamilBB
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

11 Sie 2012, 19:45

Błądzisz :!: Musisz o tym modelu wiedzieć to,iż nie kupuje się go z silnikami 1.6 poza 1.6 8 V (ośmiozaworowy),który niestety jest dość słabawy ale za to odwdzięcza się bezproblemową eksploatacją.Silniki 1.8 za to obydwa są godne polecenia,zwłaszcza ten mocniejszy 125 konny,dostępny niestety od 2000r,ale? i te silniki idealne nie są,ogólnie wszystkie jednostki 16 zaworowe trapią nieciekawe przypadłości z olejożernością na czele(nawet 4-5 litrów od wymiany do wymiany,niech więc spadają na drzewo :!: )Pozostaje do wyboru tylko silnik 1.6 8V 75konny,który w odróżnieniu od pozostałych jednostek posiada bezkolizyjny rozrząd,silnik, ten nadaje się do gazu tak,jak szyszki chmielu do brzęczki piwnej.PAMIĘTAJ :!: Jesli kupisz to auto,pasek rozrządu wymieniaj co 60 tyś km.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Sie 2012, 21:22

Dokładnie,1.6 100KM lubi wcinać olej.
Wogóle Vectra B za 3000zł?Daj sobie spokój bo to nie wróży nic dobrego,za tyle kupisz zdrową i zadbaną Vectre A a nie B..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sie 2012, 19:42

A Co powiecie o tym bo mam dylemat

bo mi sie podoba tamten opel ale jak ma byc gowno ;/
KamilBB
Nowicjusz

12 Sie 2012, 20:20

Widac ze to zadbane auto ale to tylko na zdjeciach samochod by trzebabylo dokladnie sprawdzic z kims kto sie na tym zna bo renault to loteria
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Sie 2012, 20:49

Ja tam widze rudą i bity przód :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...

12 Sie 2012, 20:52

A no ruda rzeczywiscie jest
Koniu
Forumowicz VIP

13 Sie 2012, 08:58

Czyli byscie ja nie brali ?
KamilBB
Nowicjusz

13 Sie 2012, 11:41

Na Megany poniżej 5000zł nie ma co patrzyć.U mnie niedaleko ostatnio była taka do sprzedania 98rok za 2200zł,wizualnie do małych poprawek ale i tak bym jej nie wział bo wiem jak była używana.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sie 2012, 12:21

Moze cos takiego?
tablica.pl/oferta/ford-mondeo-mk2-IDKerB.html
Koniu
Forumowicz VIP

13 Sie 2012, 17:17

A może coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika