REKLAMA
Witam, poszukuję pierwszego auta do 8500 zł (za całość tj. auto + ew. papiery + rejestracja, podatek itp., nie wliczam w to oczywiście OC i
startowego paliwa, na to mam oddzielne pieniądze).
Nie za bardzo znam się na rynku i co po ile faktycznie chodzi, po prostu wpisałem limit 8500 na allegro i zrobiłem oto taką listę aut, które po prostu mi się podobają wizualnie, a to dla mnie ważne, żeby auto mi się podobało z wyglądu .
Co do wyposażenia to na pewno interesuje mnie klimatyzacja, oczywiście sprawny ABS, z drobnostek to może elektryczne szyby przednie i lusterka.
Nadwozie hatchback, ew. sedan, miejsc od 4 do 5, jeśli chodzi o liczbę drzwi to jest mi to obojętne, 5 drzwi jest oczywiście wygodniejsze, ale 3-drzwiowe auta też mogą być.
Ciekawi mnie czy dorwę coś sensownego z niżej wymienionych modeli:
Toyota Yaris II, Volkswagen Fox, Renault Clio III, Opel Corsa D, VW Polo IV po lifcie, Ibiza III po lifcie (przed liftem też jest ok), Fiat Grande Punto, Ford Fiesta Mk6 po lifcie, Peugeot 307 (tu akurat średnio mi się podoba to auto), Toyota Corolla E12, Opel Astra H, Ford Focus Mk2, Alfa 147 (tu jednak słyszałem negatywne opinie o kiepskiej elektryce).
Jeśli tak, to jakie silniki polecacie?
Starałem się też patrzeć starsze auta, ale trudno mi polubić wygląd, którychś z nich.
A może Wy mielibyście jakieś propozycje aut podobnych do tych, które wymieniłem, ale tańszych?