REKLAMA
Witajcie,
pomimo kilku lat posiadania prawka, dopiero teraz zdecydowałem się na zakup samochodu. Do tej pory miałem okazji miałem okazję jeździć tylko kilkoma miejskimi samochodami.
Przeglądałem kilka tematów bardzo podobnych i wielki zamęt mam w głowie odnośnie wyboru tego pierwszego auta.
Do czego będzie najczęściej używane - przede wszystkim dojazdy do pracy - ok 15km, + wyjazdy po mieście. Dodatkowo dochodzić będzie do tego średnio raz w miesiącu weekendowo 600+km i od czasu do czasu weekendowo krótsze odcinki.
Budżet jaki określiłem na pierwszy samochód to około 10 tyś zł ( fajnie by było zamknąć się w tej kwocie ze wszystkimi dodatkami, ale w przypadku super oferty to ze wszystkim do 12 tyś jestem w stanie się skusić). Zakładam również, że auto posłuży mi 2-4 lata maksymalnie.
Zapoznając się w temacie zastanawiałem się nad różnymi miejskimi modelami ( Corsa, Getz, C3, pegoute 206) jednakże do żadnego nie jestem przekonany. Nie mam też żadnych uprzedzeń co do marki, czy danego modelu przez w sumie brak większej styczności wcześniej z motoryzacją.
Szukając ofert napotkałem się na kilka propozycji:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ofert szukam w okolicy śląska ( Gliwice, Bielsko- Biała) lub okolice Warszawy w przypadku "super" oferty.