REKLAMA
Dobry wieczór, przymierzam się do kupna auta w budżecie 15-20 tyś złotych. Jako, że do tej pory nie miałem potrzeby posiadania samochodu będzie to moje pierwsze własnościowe auto. Ciężko powiedzieć ile będę robił kilometrów, dla potrzeb tematu powiedzmy, że będzie do 5-10 tys. W związku z tym, że auto będzie w 85% użytkowane w mieście szukam benzyny lub LPG). Mieszkam w Legnicy także najbardziej interesują mnie oferty z woj. Dolnośląskiego. Modele samochodów, które biorę pod uwagę:
- Kia Ceed
- Seat Leon
- Skoda Octavia
- Citroen C4
- Hyundai i30
- Opel Astra H
- Mazda 6
- Peugeot 407
- Audi A4
Które z tych aut odradzilibyście i dlaczego ? Jakieś wady powyższych modeli, o których laik taki jak ja może nie wiedzieć ? Prawdopodobnie zostanę jednak przy benzynie a mimo to prosiłbym o podpowiedz, które silniki najlepiej zniosą gaz. Gdzieś słyszałem żeby szukać auta w ocynku bo nie rdzewieje. Czy to rzeczywiście ważne czy może to mit i ewentualnie, które z powyższych modeli są ocynkowane ? Może macie jakieś inne propozycje ? Jakaś Toyota, Honda, Fiat? Wszyscy odradzają francuskie auta - czy słusznie ? Czytam na forum o wymienionych modelach, pytam znajomych, ale ilu ludzi tyle opinii Pozdrawiam i będę bardzo wdzięczny za każdą nawet najdrobniejszą uwagę.