REKLAMA
Cześć. Kiedys już pisałem o swoich zainteresowaniach alfą 159 którą odradziliście mi ze względu na zbyt niski budżet. Szukając dalej natknąłem się na parę modeli. Moglibyście skomentować co z tego byłoby sensownym wyborem, jakie oceny poszczegołnych modeli mile widziane.
Moje wymagania: najlepiej nieduży samochód, typu hatchback, coupe lub jakiś w miarę nieduży sedan, co dwa tygodnie lub tydzień trasa do Wawy ok. 120km i 3 razy w tygodniu do pracy 15km. Chciałbym znależć kompromis między przyzwoitymi osiągami, ekonomicznościa i nienajgorszym wyglądem. Raczej preferowałbym LPG choć diesla też jestem w stanie zaakceptować. Jeśli benzyna to do ceny musiałbym dorzucić założenie gazu więc budżet by spadł. Ostatnio zainteresowałem się takimi ogłoszeniami:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Dośc mocno zaciekawiła mnie Corsa po chipie, gdyż z opisu wynika że jest bardzo doinwestowana a jednoczesnie szokuje że wymagała aż tak dużego wkładu. Audi TT ma bardzo niską cenę jak na ten model więc nie wiem czy jest sens to oglądać liczać na mega okazję. Ufo byłoby dla mnie idealnym wyborem spelniajacym moje wymagania, lecz cena jest mocno podejrzana (doliczając 18% akcyzy). Lancer i Corolla wydają się rozsądnym wyborem zaś Saab przekonuje swoim wyglądem, a audi po prostu lubie i A3 wydaje mi się być dobrą marką