SUV/hatchback [nowy/benzyna/podgrzewana przednia szyba]

04 Lis 2020, 20:28

Cześć,
szukam nowego samochodu dla mamy, typowo po mieście, do pracy i na zakupy. Nadwozie SUV lub hatchback. Wymagania:
  • wielkościowo max Focus II FL (~4,34 m długości),
  • budżet do 150k zł,
  • podgrzewana przednia szyba (warunek konieczny, cóż poradzić), kierownica oraz przednie fotele,
  • cichy i wygodny,
  • silnik benzyna, 120-150 KM,
  • mile widziana opcja lepszego systemu audio (to już tak dla mnie :P ).

Ogólnie samochód jak najbardziej może być tańszy i mniejszy od Foki, to będzie drugi samochód, więc na większe zakupy można Mercedesem podjechać.
Obecnie z tego co się rozejrzałem w rachubę wchodzi Ford Puma oraz Peugeot 2008. Jakie jeszcze modele spełniają powyższe wymagania?
Z góry dzięki,
Michał
Tabalan
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Lis 2020, 22:02

XC40 da się zrobić w tym budżecie
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

12 Lis 2020, 21:10

Czy znajdzie się coś jeszcze co spełnia powyższe wymagania? Wiem, że podgrzewana przednia szyba bywa problematycznym warunkiem koniecznym, lecz tutaj mama się nie cofnie ani o krok :roll:
Tabalan
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost o mocy 100 KM
    Pod maską opisywanej wersji Fiesty znajduje się trzycylindrowa jednostka benzynowa o pojemności jednego litra, która generuje równe 100 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów o ...
    Roadmap E - samochody elektryczne od Volkswagena
    "Roadmap E" koncern Volkswagen rozpoczyna największą w światowym przemyśle samochodowym ofensywę w dziedzinie samochodów elektrycznych. Najpóźniej do 2030 roku Volkswagen dokona elektryfikacji całej oferty swoich ...