Pierwsze auto po 18-sce mam 7tys.

01 Gru 2010, 17:17

Jak już pisałem wczesniej nie przepadam za samochodami typu sedan jak audi80
szukam czegos mniejszego z fajnym wygladem typu coupe albo Hathback
sedan był by w ostatecznosci ...
prosił bym was oczywiście jak mozecie abyście podali mi jakies fajne samochody za cene 7tys. typu coupe albo Hathback :razz:
Val
Nowicjusz

Miejscowość: Poland

01 Gru 2010, 17:26

Nissan Primera / Honda Civic VI
dymek5551
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

01 Gru 2010, 21:13

Val napisał(a):prosił bym was oczywiście jak mozecie abyście podali mi jakies fajne samochody za cene 7tys. typu coupe albo Hathback :razz:

Z coupe do 7000 zł, to przychodzi mi do głowy (oprócz tych co zostały wymienione wcześniej):

Ford Probe
Hyundai S-Coupe turbo
Opel Calibra (chyba, że bolą Cie stereotypy)
Mazda MX-3
Mitsubishi Eclipse 1G

A odnośnie hatchbacka, Mitsubishi Colt 1.6 CA0, mała strzała, fajnie jeździ i nie pali zbyt wiele, jeśli zadbany.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

01 Gru 2010, 22:34

Val - szukaj czegoś z gazem, bo w Twoich kryteriach spalania to ciężko coś wybrać, aby miało pazur, z wyjątkiem tego e36/civic.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Gru 2010, 14:41

Jeśli nie przeszkadza ci że auto będzie praktycznie 2-osobowe, to możesz poszukać czegoś z tych które wymienił Hardaway, a jeśli wolisz 5-osobowe, ale jednak z zacięciem sportowym (domyślam się że dla 18-latka żadną frajdą jest jeździć Matizem, który bądź co bądź jest dobrym wozem) to bym ci polecił Hondę Civic albo Mazdę 323. Gdybyś pytał na wiosnę i umiał ocenić czy samochód jest w dobrym stanie czy nie, to skłaniałbym się ku BMW.

Pomyśl o tym, że "pierwszy chrzest" odbędzie się w twoim przypadku w zimę - a 140 konne BMW w takich warunkach może ci zarzucić tyłem niechcący, np. jak się zagapisz i dodasz za dużo gazu albo zrobisz zbyt gwałtowną redukcję na zakręcie (nawet jeśli po latach z tych 140KM zostało 120, to i tak jest to wystarczająca moc by zabuksować kołami na śniegu na dwójce/trójce). Poza tym nie sądzę żebyś do auta za 7 tys. zł kupił bardzo dobre opony zimowe za ponad 1000zł (a takie naprawdę dobre to wydatek rzędu 2tys. zł). Przejeżdżenie swoich pierwszych samodzielnych kilometrów po kursie i to podczas zimy, w 140-konnym samochodzie z napędem na tył i średniej jakości oponach to nienajlepszy pomysł - nawet jak będziesz jeździł mega ostrożnie, to i tak dużo rzeczy może ci się przytrafić niechcący. Następna sprawa to znalezienie nieskatowanego BMW E36 graniczy z cudem, jeśli nie przebadałbyś dokładnie z dobrym mechanikiem takiego wozu to najprawdopodobniej handlarz by cię wydymał i wcisnął szrota (tak na moje oko, około 70% E36 które są na allegro to auta w naprawdę złym stanie, ale umiejętnie zamaskowane, pozostałe 30% w niewiele lepszym-jakiś czas temu szukałem E30 do pogrzebania przy nim z kumplem i na weekendowe wycieczki/zloty youngtimerów itp ale zrezygnowałem po obejrzeniu stanu kilku najsensowniejszych sztuk w mojej okolicy, w sumie szkoda bo to ładne i dobre auto z duszą, ale większość wpadła w łapy amatorów spoilerów, siatek, poszerzanych wydechów, czarnych szyb, napisów "pionier" itp itd)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...